Μαζική ήταν σήμερα το απόγευμα η συγκέντρωση στα Προπύλαια και η πορεία στη Βουλή και στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από αντιρατσιστικές οργανώσεις, πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και κοινωνικές συλλογικότητες.

Στη διαδήλωση συμμετείχε με δικό του μαχητικό μπλοκ το Μ-Λ ΚΚΕ

Με ανακοίνωση του το Μ-Λ ΚΚΕ κατήγγειλε ως υπεύθυνη για τη νέα εκατόμβη νεκρών στα ανοικτά της Πύλου την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ

Η νέα τραγωδία των δεκάδων θαλασσοπνιγμένων μεταναστών και προσφύγων στο πέλαγος ανοικτά της Πύλου συγκλονίζει το πανελλήνιο. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μιλάνε για 78 νεκρούς και ο αριθμός τους αναμένεται να ανέβει παραπάνω, καθώς σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ στο αλιευτικό που βυθίστηκε επέβαιναν τουλάχιστον 400 άνθρωποι και κατά άλλες πληροφορίες 750!

Το ανείπωτο αυτό δράμα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων παρομοίων που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο αμέτρητων κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών.

Οι πληροφορίες που διοχετεύονται, ξανά τώρα, από τα επίσημα κανάλια ενημέρωσης για «αδιευκρίνιστες συνθήκες» του ναυαγίου επιχειρούν εξαρχής να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο του νέου εγκλήματος. Επιδιώκουν να αποσείσουν την ευθύνη από την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ που υψώνει φράκτες, καταδιώκει συστηματικά και στέλνει στο βυθό των θαλασσών χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Ανθρώπους-τραγικά θύματα, απελπισμένους, κατεστραμμένους και εξοστρακισμένους από τη φρίκη των πόλεμων και την οικονομική καταστροφή που τους έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι λεηλασίας χωρών της Ασίας και της Αφρικής και οι πολιτικές αντιδραστικών καθεστώτων.

Με την είδηση της νέας ανείπωτης τραγωδίας ο αρχηγός της ΝΔ ανακοίνωσε, σε ένδειξη πένθους, πως ματαιώνει την προεκλογική συγκέντρωσή του στη Πάτρα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναβάλλει την προεκλογική καμπάνια του στη Σητεία και η πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι πηγαίνει στην Καλαμάτα για να δώσει «στήριξη» στους διασωθέντες. Πρόκειται για επίδειξη απέραντης υποκρισίας από όλους αυτούς που έχουν γίνει θεματοφύλακες της πολιτικής που έχει κάνει την Ευρώπη απροσπέλαστο φρούριο για στους δυστυχισμένους της γης. Την πολιτική που αντιμετωπίζει σαν εχθρούς και με ρατσιστική απανθρωπιά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και τους θάβει σε υγρούς τάφους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την απάνθρωπη αντιπροσφυγική-αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ και την θεωρεί ως αποκλειστικά υπεύθυνη και για το θάνατο των δεκάδων αδικοχαμένων στα ανοικτά της Πύλου.

Καλεί τον ελληνικό λαό να παλέψει για να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη πολιτική και να σταθεί αλληλέγγυος στους πρόσφυγες και στους μετανάστες!

*****

Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από την διαδήλωση καταγγελίας του εγκλήματος κατά των προσφύγων 

Πολύ μαζική η διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, η διαδήλωση καταγγελίας του εγκλήματος που συνέβη σε βάρος τους ανοιχτά της Πύλου, με αποτέλεσμα, 80 ως τώρα, νεκρούς. 

Η διαδήλωση πήρε αντιιμπεριαλιστικο-αντιπολεμικό χαρακτήρα, κατήγγειλε την πολιτική κυβέρνησης ΕΕ.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την Καμάρα, κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πέρασε από το αμερικανικό προξενείο, κατέβηκε στην παραλία και κατέληξε στο χώρο του αναβληθέντος, λόγω του γεγονότος, Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. 

Το Μ-Λ ΚΚΕ πήρε μέρος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση με δικό του πανό και μπλοκ. Με τα υλικά και τα συνθήματα του κατήγγειλε την αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί η για ακόμα μια φορά πολυδιάσπαση των συγκεντρώσεων, καθώς οι δυνάμεις του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 8.

Επίσης, το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση που δέχθηκε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση της Καμάρας από αναρχικούς, με τη συμμετοχή και κάλυψη μάλιστα μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται σε διαδήλωση υπέρ των προσφύγων, όταν είναι το κόμμα που υπερασπίζεται το φράχτη στον Έβρο πρέπει να καταγγελθεί πολιτικά και να αποκαλυφθεί η φύση του κόμματος αυτού. Δεν λύνεται οργανωτικά, πολύ δε περισσότερο κανείς δεν όρισε εργολάβους του κινήματος τους αναρχικούς, ώστε να καθορίζουν αυτοί ποιος έχει δικαίωμα να συμμετέχει και ποιος όχι στις κινητοποιήσεις. Τώρα η αναρχία θεωρεί ότι νομιμοποιείται να στρέφεται απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μέσα στις απαγορεύσεις, οι αναρχικοί στη Θεσσαλονίκη είχαν στραφεί απέναντι στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά με τους ίδιους όρους.

*****

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 15/6) και στο Ηράκλειο στην Πλατεία των Λιονταριών Συγκέντρωση και πορεία Διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της σιδερόφραχτης και ιμπεριαλιστικής ΕΕ, πολιτική που τηρεί σταθερά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προκάτοχες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, και παράγει εκατόμβες νεκρών προσφύγων και μεταναστών, όπως αποτυπώθηκαν στο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ ευθύς εξαρχής, μόλις αναγγέλθηκε η είδηση ότι το πέλαγος της Πύλου έγινε ο υγρός τάφος δεκάδων προσφύγων, εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της μαύρης, απάνθρωπης, αντιδραστικής και ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, πολιτική που απροκάλυπτα πλέον μετατρέπει τους θαλάσσιους και στεριανούς δρόμους των ξεριζωμένων από τις εστίες τους σε ..νεκροταφεία.

Στην ίδια βάση και η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών συμμετείχε στη συγκέντρωση και καταδίκασε την εγκληματική πολιτική των μαζικών δολοφονιών των προσφύγων, πολιτική που είναι άρρηκτα δεμένη με τους κατακτητικούς πολέμους των ιμπεριαλιστών και τη συνολικότερη καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρώπινων και λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Επίσης, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της πολιτικής της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας, των επαναπροωθήσεων και γενικώς των αντιμεταναστευτικών μέτρων που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις ελληνικών, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση και καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς.

Στη συγκέντρωση των συλλογικοτήτων εμφανής ήταν η δυναμική παρουσία των φοιτητικών συλλόγων που έδιναν, με το νεανικό παλμό, την ένταση της οργής και του θυμού απέναντι στην εγκληματική πολιτική του μαζικού θανάτου των προσφύγων.

Το Μ-Λ ΚΚΕ από τον τηλεβόα παρενέβαινε στη συγκέντρωση, καταδικάζοντας την αντιδραστική πολιτική της ιμπεριαλιστικής βίας, φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και καλώντας σε μαζικό αώνα

Στο τέλος της συγκέντρωσης, ακολούθησε ειρηνική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που ήταν λίγα μέτρα πιο κάτω συγκεντρωμένες δεν ενώθηκαν για άλλη μια φορά με τους υπόλοιπους φορείς, επιβεβαιώνοντας στην πράξη πως ούτε η οργή απέναντι στην εγκληματική αντιπροσφυγική πολιτική δεν αναστέλλει τη σεχταριστική γραμμή τους για χωριστές συγκεντρώσεις.

*****

Μαζική διαδήλωση ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. στην Πάτρα

Μαζική ήταν η πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Πάτρας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την μετανάστευση με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Φοιτητικοί σύλλογοι, η Κίνηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων, πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς (πχ. ΚΕΕΡΦΑ, ΜΕΡΑ25, Παρέμβαση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ μ-λ κ.α.) συμμετείχαν στην πορεία. Οι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ μοίρασαν προκηρύξεις στο χώρο της συγκέντρωσης και πήραν μέρος στην διαδήλωση. Τρία είναι τα βασικά σημεία της σημερινής κινητοποίησης:

Πρώτον, ένα μέρος του προοδευτικού κόσμου τρέφει αγωνιστική κινηματική διάθεση, κάτι που έχουμε διαπιστώσει και στο παρελθόν.

Δεύτερον, οι δυνάμεις του ΚΚΕ που έχουν την πλειοψηφία σε Εργατικό Κέντρο και Δήμο Πατρέων για μία φορά ακόμα λειτούργησαν υπονομευτικά και διασπαστικά καλώντας σε άλλη ώρα και σε διαφορετική πλατεία.

Τρίτον, στο τέλος της πορείας οι δυνάμεις της Αναρχίας λειτούργησαν προβοκατόρικα σπάζοντας το προεκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στη πλατεία Γεωργίου δίνοντας έτσι «τροφή» στα ΜΜΕ για να κατασυκοφαντήσουν την κινητοποίηση.

*****

Ηγουμενίτσα, ανταπόκριση

Έγινε στην Ηγουμενίτσα, σήμερα Πέμπτη 15/6, 8.30μμ, στην Πλατεία Δημαρχείου, με ικανοποιητική συμμετοχή, παρά την βροχόπτωση, συγκέντρωση και διαδήλωση καταγγελίας του εγκλήματος στην Πύλο

Στη συγκέντρωση που καλούσε Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας συμμετείχε με πανό το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ(μ-λ), φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιμεταναστευτική, εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστών ΕΕ-ΗΠΑ, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το ανείπωτο έγκλημα, ενώ περισσεύει η υποκρισία, με το εθνικό πένθος που κήρυξαν και τα κροκοδείλεια δάκρυα που χύνουν.

Προκλητική ήταν η συνήθης, αντιδημοκρατική στάση του ΠΑΜΕ, που με την ντουντούκα του, μόλις ξεκινούσε η εκφώνηση συνθημάτων από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, προσπαθούσε να τα «πνίξει», ενώ στα συνθήματα του, δεν υπήρχε ο ιμπεριαλισμός, αλλά μόνον ο καπιταλισμός, αφού τους πρόσφυγες του Αφγανιστάν, του Σουδάν της Λιβύης κ.α., τους γεννά ο καπιταλισμός των χωρών αυτών, που κι αυτές κατά την ανάλυση του ΚΚΕ, είναι ιμπεριαλιστικές !!!

.


e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το