Με μια μαζική απεργιακή συγκέντρωση  στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου -στην οποία τον τόνο έδωσαν, κυρίως, οι μαθητές- οι εργαζόμενοι του Δημοσίου Τομέα διατράνωσαν την αντίθεση τους στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ. Απέναντι στα μέτρα  που σαρώνουν τις θεμελιώδεις εργασιακές, μορφωτικές, κοινωνικοασφαλιστικές, μισθολογικές  και συνδικαλιστικές κατακτήσεις.  Σήμερα  σε μια κοινή πλατεία συναντήθηκαν όλες οι συλλογικότητες και τα σωματεία του Δημοσίου: ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία, σύλλογος αρχαιολόγων, σύλλογος φοιτητών ιατρικής και πολλοί μαθητές από αρκετά σχολεία, είτε τελούν υπό κατάληψη είτε όχι.    

          

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ συμμετείχε ενεργά στην προπαγάνδιση της απεργίας, με ενημερώσεις στα σχολεία, προκηρυξη και συνέντευξη τύπου την παραμονή της απεργίας. Παρά την υποτονική και προβληματική λειτουργία του ΔΣ της ΕΛΜΕ, με ευθύνη, κυρίως, της ΠΕΚ/ΠΑΣΚ, και της κυρίαρχης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ/ΣΥΝΕΚ, η παράταξή μας ανταποκρίθηκε στο συνδικαλιστικό της καθήκον, δημιουργώντας, στο μέτρο των δυνάμεων της, συνθήκες αφύπνισης στα σχολεία και μαζικοποίησης της Απεργίας.                        

Στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ τοποθετήθηκε από το βήμα, καταδικάζοντας τα αντιεκπαιδευτικά, αυταρχικά και κατασταλτικά μέτρα. Σύνδεσε τα αιτήματα της εκπαίδευσης με εκείνα της υγείας, της σταθερής και μόνιμης εργασίας, ενώ ανέδειξε την κατηγορηματική της αντίθεση στα κρατικά μέτρα καταστολής των μαθητικών καταλήψεων και λαϊκών αγώνων, της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και της διάλυσης των σωματείων. Επίσης, από το βήμα της συγκέντρωσης χαιρέτισε τη μαζική παρουσία των μαθητών και τους  κάλεσε σε κοινό και ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στις ταξικές ανισότητες στη μόρφωση, την πολιτική της ανεργίας, της υποτέλειας και της  λαϊκής τρομοκράτησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας και επιτείνοντας το αντιλαϊκό έργο των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), όντας στην υπηρεσία της ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών προστατών της
Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε μια μαζική  και ειρηνική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην οποία η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ συμμετείχε με δικό της πανό, ενώ παράλληλα, υποστήριξε με την παρουσία και το λόγο της  και το  πανό της ΕΛΜΕ που αναδείκνυε τα αιτήματα της παιδείας και της υγείας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το