Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρίσουμε τη χτεσινή (06/05) διαδήλωση στην Πάτρα από τις πολυπληθέστερες της τελευταίας πενταετίας. Παρόλο που η κυβέρνηση και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ προσπάθησαν να «αφυδατώσουν» το περιεχόμενο του απεργιακού εορτασμού, παρά τις απειλές από τους εργοδότες, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά με τα σωματεία τους, όχι μονάχα για να τιμήσουν τους αγώνες για το οχτάωρο, αλλά και για να καταγγείλουν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Η χτεσινή διαδήλωση πέρα από μαζικότητα εξέφραζε και μεγάλη οργή.

Στην Πάτρα έγινε μία ενιαία πορεία στο κέντρο της πόλης. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο και υπήρξε μία προσυγκέντρωση στον ίδιο χώρο λίγο νωρίτερα από οργανώσεις της Αριστεράς.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε τα εξής: Πρώτον, την διαφορετική στάση του ΚΚΕ. Κατά την διάρκεια της πανδημίας το ΚΚΕ απέφυγε κάθε κινηματική διαδικασία, εκφράστηκε μονάχα δια αντιπροσώπων και ταυτίστηκε με το κυβερνητικό αφήγημα. Με την αλλαγή του έτους και την κινηματική ανάταση του Φλεβάρη, το ΚΚΕ αναγκάστηκε να αλλάξει στάση. Ενώ λοιπόν πέρυσι την ίδια μέρα είχε κάνει μία επικοινωνιακή παράταξη κάποιων κομματικών δυνάμεων στην πλατεία Γεωργίου χωρίς κανένα μαζικό κάλεσμα, σαμποτάροντας στην ουσία τις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, φέτος δεν έκανε το ίδιο γεγονός που ευνόησε την συμμετοχή του κόσμου.

Δεύτερον, την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενδυθεί τον αγωνιστικό μανδύα για να κάνει αντιπολίτευση. Εξάλλου, τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στις γραμμές του γνωρίζουν από τέτοιες πρακτικές.

Οι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχαν στην διαδήλωση της Πρωτομαγιάς και τις προηγούμενες ημέρες έκαναν πολιτική παρέμβαση με αφίσες.

Κ.Ο. Μ-Λ ΚΚΕ Πάτρας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το