Για μια νέα κυβερνοεπίθεση σε βάρος του ηλεκτροδοτικού συστήματος της Βενεζουέλας κατηγορεί την αντιπολίτευση και τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας  Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε κυβερνοεπίθεση κατά μιας από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας το Σάββατο, η οποία δεν επέτρεψε στις αρχές να αποκαταστήσουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας μετά το μπλακ άουτ την Πέμπτη.

«Σήμερα έχουμε αποκαταστήσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο 70% της επικράτειας της χώρας, αλλά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε άλλη μια κυβερνοεπίθεση εναντίον μιας από τις εγκαταστάσεις που μέχρι εκείνη τη στιγμή λειτουργούσε τέλεια. Για το λόγο αυτό, όλη η πρόοδος που επιτεύχθηκε μέχρι το απόγευμα είχε σταματήσει», δήλωσε ο Μαδούρο στο Καράκας το Σάββατο.

Κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση ότι επιτέθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας με τα όπλα υψηλής τεχνολογίας.

«Χρησιμοποίησαν όπλα υψηλής τεχνολογίας… εξτρεμιστές από την αντιπολίτευση είναι οι υπεύθυνοι και οι δράστες αυτών των επιθέσεων κατά της χώρας και χρησιμοποίησαν τεχνολογίες υψηλής τεχνολογίας που μόνο η αμερικανική κυβέρνηση έχει σε όλο τον κόσμο… Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση υψηλών τεχνολογικών επιτευγμάτων, υπήρξαν ηλεκτρομαγνητικές επιθέσεις εναντίον των εθνικών ηλεκτρικών γραμμών», ανέφερε ο Μαδούρο.

Το μπλακ άουτ ξεκίνησε στη Βενεζουέλα την Πέμπτη, ενώ ο εθνικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας Corpoelec έκανε λόγο για «δολιοφθορά» στο σημαντικότερο υδροηλεκτρικό σταθμό του Γκουρί.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το