Με 24ωρη απερ­γία που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε την Πα­ρα­σκευή 29/3/2019 και συ­γκέντρω­ση έξω από το Διοι­κη­τι­κό Μέγα­ρο του ΟΤΕ, κο­ρυ­φώθη­καν οι κι­νη­το­ποι­ή­σεις των ερ­γα­ζο­μένων του Ομί­λου. Προη­γή­θη­καν συ­γκε­ντρώσεις σε όλη την Ελ­λάδα, στους χώρους δου­λειάς, όπου οι ερ­γα­ζόμε­νοι συ­ζή­τη­σαν το διεκ­δι­κη­τι­κό πλαί­σιο των κι­νη­το­ποι­ή­σε­ών τους, με αιχ­μή τα προ­γράμ­μα­τα εθε­λού­σιας εξόδου και τις ανα­θέσεις το­μέων της εται­ρεί­ας, όπως η φύ­λα­ξη, σε ιδιω­τι­κές εται­ρί­ες.

Οι ερ­γα­ζόμε­νοι στον ΟΤΕ, εδώ και αρ­κε­τούς μή­νες κα­ταγ­γέλ­λουν ότι η Διοί­κη­ση του Ομί­λου με­θο­δεύ­ει μα­ζι­κές απο­λύ­σεις, στο βαθ­μό που πα­λιοί, κυ­ρί­ως, συ­νάδελ­φοί τους με συ­γκρο­τη­μένα ερ­γα­σια­κά δι­καιώμα­τα, στο­χο­ποιού­νται και εκ­βιάζο­νται ποι­κι­λο­τρόπως προ­κει­μένου να εντα­χθούν σε πρόγραμ­μα “εθε­λου­σί­ας εξόδου” της εται­ρεί­ας.

Σε σχε­τι­κή πα­λιότε­ρη ανα­κοί­νω­ση ερ­γα­ζόμε­νοι κα­τάγ­γει­λαν πως

“..Τη­λε­φω­νούν σε εκα­το­ντάδες ερ­γα­ζόμε­νους και με διάφο­ρα «επι­χει­ρή­μα­τα» προ­σπα­θούν να τους πεί­σουν κατ’ αρ­χήν ότι εί­ναι προς το συμ­φέρον τους να υπο­γράψουν την πα­ραί­τη­σή τους και να φύ­γουν. Κα­λούν τον ερ­γα­ζόμε­νο και με διάφο­ρα υπο­νο­ού­με­να και απει­λές προ­σπα­θούν να τον τρο­μο­κρα­τή­σουν ότι αν δεν υπο­γράψει, μπο­ρεί αύ­ριο να με­τα­τε­θεί ή να κλεί­σει η υπη­ρε­σία του ή να γί­νουν απο­λύ­σεις και να βρε­θεί στο δρόμο. Σπέρ­νουν και κυ­κλο­φο­ρούν διάφο­ρες φή­μες για εκ­χώρη­ση δρα­στη­ριο­τή­των του ΟΤΕ σε ερ­γο­λα­βί­ες, outsourcing κ.λ.π. και χρη­σι­μο­ποιούν όλους τους τρόπους προ­κει­μένου να εφαρ­μόσουν το δόγ­μα του ΣΟΚ σε όλους τους ερ­γα­ζόμε­νους με ερ­γα­σια­κά δι­καιώμα­τα και να τους υπο­χρε­ώσουν να υπο­γράψουν την απόλυ­σή τους…”.

Στη φάση αυ­τή, στο μάτι του κυ­κλώνα βρέθη­καν οι ερ­γα­ζόμε­νοι στη φύ­λα­ξη, οι οποί­οι ενη­με­ρώθη­καν από τη Διοί­κη­ση ότι το έρ­γο τους δί­νε­ται σε ερ­γο­λάβο και θα πρέπει να επι­λέξουν τον τρόπο που θα απο­λυ­θούν, μέσω προ­γραμ­μάτων “εθε­λου­σί­ας εξόδου”.            Το πα­ρα­πάνω γε­γο­νός ξε­χεί­λι­σε το πο­τή­ρι κι έτσι ξε­κί­νη­σαν οι κι­νη­το­ποι­ή­σεις που οδή­γη­σαν στην 24ωρη της 29ης Μάρ­τη, που εί­χε με­γάλη συμ­με­το­χή πα­νελ­λα­δι­κά, σύμ­φω­να με τις εκτι­μή­σεις των σω­μα­τεί­ων αλ­λά και της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Απένα­ντι στα πα­ρα­πλα­νη­τι­κά ψέμα­τα της Διοί­κη­σης του Ομί­λου, ότι δή­θεν μέσω των προ­γραμ­μάτων “εθε­λου­σί­ας εξόδου” προ­σφέρο­νται ευ­και­ρί­ες απα­σχόλη­σης σε νέους αν­θρώπους, οι ερ­γα­ζόμε­νοι απα­ντούν ότι “ δεν υπάρ­χει κα­μία ανοι­χτή δια­δι­κα­σία, κα­νένας δια­γω­νι­σμός και κα­μία επι­λο­γή που να μπο­ρούν να προ­σφύ­γουν οι χι­λιάδες άνερ­γοι νέοι και να πιάσουν δου­λειά στον ΟΤΕ! Ο μο­να­δι­κός δρόμος για να πιάσει κάποιος δου­λειά -και αυ­τή κα­κο­πλη­ρω­μένη με 300, 400 και 500 στην κα­λύ­τε­ρη πε­ρί­πτω­ση ευ­ρώ τον μή­να- εί­ναι να μπει με ρου­σφέτι!… Τους το­πο­θε­τούν στις δου­λε­μπο­ρι­κές θυ­γα­τρι­κές του ΟΤΕ, Cosmote E-value, Mellon, Manpower κ.λ.π., και οι «τυ­χε­ροί» (αφού δου­λέψουν πρώτα δύο χρόνια στην θυ­γα­τρι­κή) πάλι με τον ίδιο τρόπο «κατ’ επι­λο­γήν» μπο­ρεί με­τά να πε­ράσουν στη μη­τρι­κή εται­ρεία που και εκεί η μι­σθο­λο­γι­κή δια­φο­ρά εί­ναι ελάχι­στη. Αυ­τές εί­ναι οι αντι­κει­με­νι­κές δια­δι­κα­σί­ες πρόσλη­ψης προ­σω­πι­κού στον ΟΤΕ και αυ­τές «οι ευ­και­ρί­ες απα­σχόλη­σης» που προ­σφέρει η διοί­κη­ση της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ στους «νέους αν­θρώπους»…”.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το