ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΠΟ

Δεν θα χαραμίζαμε χρόνο για να απαντήσουμε στους υπόδικους για κακουργήματα που μιλούν εξ ονόματος της ΠΟΕ – ΥΠΠΟ αλλά σίγουρα ήταν μια …διαφορετική νότα η εμετική ανακοίνωσή τους κατά του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Από την 1η Αυγούστου, όταν σαν τον κλέφτη (για να χρησιμοποιήσουμε λέξεις που γνωρίζουν) η προστάτιδά τους Λίνα Μενδώνη αποφάσισε και διέταξε τη φίμωση της ελεύθερης πολιτιστικής και πνευματικής δραστηριότητας στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων, επιστημονικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικές οργανώσεις, πνευματικοί άνθρωποι και κάθε σκεπτόμενος πολίτης καταδικάζουν την απόφαση ως μνημείο λογοκρισίας και σκοταδισμού. Το θέμα έχει πάρει έκταση και στον διεθνή τύπο καθώς η αφορμή ήταν η εκδήλωση για τους εκατοντάδες νεκρούς της Πύλου, ένα έγκλημα που συγκλόνισε κάθε άνθρωπο όπου γης.

Δεν υπήρξε ούτε μία φωνή (με εξαίρεση τις πληρωμένες γραφίδες των πετσωμένων ΜΜΕ) που να επικρότησε την απόφαση της υπουργού σκοταδισμού. Ε, αυτό το κενό ήρθαν να καλύψουν οι υπόδικοι της ΠΟΕ – ΥΠΠΟ, το ΜΟΝΟ «συλλογικό» όργανο σε όλον τον πλανήτη που τάχθηκε υπέρ (!) της Λίνας Μενδώνη. Από την άποψη αυτή κάτι προσφέρουν στην πολιτική συζήτηση, σπάνε τη μονοτονία αποδεικνύοντας πως δεν είναι αχάριστοι απέναντι στην υπουργό. Μας θύμισαν κι ότι υπάρχουν, καθώς δεν είχαν βρει λέξη να πουν για το όργιο αρχαιοκαπηλίας, το ξεπούλημα των Μουσείων και γενικά της πολιτιστικής κληρονομιάς, για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Δεν είναι ώρα να στενοχωρούν την κ. Μενδώνη, είναι γλυκιά η ελευθερία και σκληρή η φυλακή.

Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση με την οποία διαχρονικά αντιμετώπισε η ελληνική κοινωνία τους δοσίλογους. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είτε αυτή έχει τη μορφή των μνημείων είτε τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Υ.Γ1: Τύχη αγαθή που η ηγεσία της ΠΟΕ – ΥΠΠΟ εδρεύει στην Αθήνα και όχι στον Έβρο. Θα πρωταγωνιστούσε στο πογκρόμ των ρατσιστών κατά των προσφύγων, αν αυτό ευχαριστούσε την προστάτιδά τους.

Υ.Γ2:  Καλούμε τους/τις συναδέλφους/σες που θα ήθελαν να γνωρίσουν από πρώτο χέρι την ηγεσία της ΠΟΕ, αλλά και τους δημοσιογράφους που αναπαράγουν άκριτα τις ανακοινώσεις της, να έρθουν στις 20 Σεπτεμβρίου, στις 9.00, στο Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (Κυρίλλου Λουκάρεως 14, στον 1ο όροφο), στη δίκη για τα πλαστά δάνεια που «παραχωρούσε» σε ανυποψίαστους συναδέλφους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το