«Πες τους ότι ποτέ δεν είσαι ένα ολοκληρωμένο άτομο αν παραμένεις σιωπηλός, γιατί πάντα υπάρχει μέσα σου κάτι που πρέπει να ειπωθεί, και αν συνεχίσεις να το αγνοείς, αυτό όλο και περισσότερο τρελαίνεται, όλο και περισσότερο σε καίει, και αν δεν το πεις θα ξεπηδήσει και από μέσα σου θα σου δώσει μια γροθιά στο στόμα.»

Στην συλλογικότητα Between The Seas, με έδρες στη Νέα Υόρκη και στην Ελλάδα, συμμετέχουν καλλιτέχνες και ακτιβιστές των παραστατικών τεχνών,της μουσικής, ερευνητές, ρεπόρτερς κ.ά. από διάφορες χώρες με στόχο διάλογο και ανταλλαγές μεταξύ καλλιτεχνών της Μεσογείου και της Αμερικής.(www.betweentheseas.org).

Στο σημείωμα της επιμελήτριας της έκθεσης Ακτίνας Σταθάκη διαβάζουμε για τα γεγονότα που έζησε η Αμερική μετά την δολοφονία του George Floyd: «Αναζητήσαμε ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα, καλλιτέχνες και πολίτες, που τα αποτύπωσαν ή ανταποκρίθηκαν σε δεύτερο χρόνο σε αυτά. Αναζητήσαμε να καταλάβουμε την ρίζα της οργής των εκατομμυρίων Αφροαμερικανών που βγήκαν στους δρόμους για μήνες. Και η αναζήτηση αυτή μας οδήγησε πολύ πίσω στην Αμερικανική ιστορία….»

Η έκθεση γίνεται στον χώρο 1927 art space,Κυψέλης 35,1ος όροφος μέχρι το Σάββατο 19 Ιουνίου. Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 5-9μμ, Σάββατο 1-5μμ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το