ΛEYKO στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών – Να απορριφθεί η θεωρία του «μικρότερου κακού»

Κλειδιά:

Μοιραστείτε το άρθρο
Το Μ-Λ ΚΚΕ στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση στήριξε το συνδυασμό της “Αριστερής Πρωτοβουλίας” στο Δήμο της Ηλιούπολης και κάλεσε σε στήριξη των συνδυασμών «δρόμοι αντίστασης» στους δήμους Δάφνης-Υμηττού και Αγ. Αναργύρων –Καματερού, που συγκροτήθηκαν με πρωτοβουλία του ΚΚΕ (μ-λ), παρά τις διαφορές που υπάρχουν.

Σ’ όλους τους άλλους δήμους και τις περιφέρειες κάλεσε τα μέλη του κόμματος, κάθε δημοκράτη, αγωνιστή της Αριστεράς να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα και να ρίξει, παντού, Λευκό στις κάλπες.
Σ’ αυτήν τη στάση, τη στάση του Λευκού, καλεί τον κόσμο το Μ-Λ ΚΚΕ μπροστά στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, απορρίπτοντας τα ψεύτικα διλήμματα και την επιζήμια θεωρία του «μικρότερου κακού».

***

Η ολέθρια στάση του μικρότερου κακού, που πάνω της πάτησαν και πατούν τα αστικά κόμματα για να λεηλατούν τον δημοκρατικό κόσμο και τον κόσμο της αριστεράς, η θεωρία αυτή που προβλήθηκε από την ηγεσία του ρεβιζιονιστικού ΚΚΕ ήδη από τη δεκαετία του 1960 και μετατράπηκε σε ουρά πότε της Ένωσης Κέντρου, πότε του ΠΑΣΟΚ και πότε της Νέας Δημοκρατίας, μπροστά στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ξανασερβίρεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το ΣΕΚ, η δεύτερη βασική συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε ανακοίνωσή του καλεί «… να στηρίξουμε τα σχήματα της Αριστεράς που περνάνε στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών απέναντι στην ανερχόμενη δεξιά. Να δείξουμε στην πράξη στον κόσμο του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν απέχουμε όταν δίνει μάχες».

Το ΣΕΚ έχει μακρά θητεία στη στήριξη των κομμάτων του αστικού συστήματος. Ενδεικτικά να πούμε ότι στη δεκαετία του ’90 καλούσε σε υπερψήφιση του «ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυταπάτες» και του Πάγκαλου στο δήμο της Αθήνας. Στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία, στην Ουκρανία, στη Συρία μετατράπηκε σε ανοιχτό και απροκάλυπτο φερέφωνο της δυτικής προπαγάνδας.

Τώρα, απέναντι στο δεύτερο πυλώνα του αστικού συστήματος, στον ΣΥΡΙΖΑ, προσφέρει πολιτική στήριξη και στο κουρελιασμένο αριστερό του προσωπείο προσφέρει άλλοθι αριστεροσύνης. Και μετατρέπεται, το ΣΕΚ, σε πλυντήριο των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του, που αυτή δυνάμωσε την «ανερχόμενη δεξιά».

Και όλα αυτά, πάντα, συνοδεύονται από τόνους «αντικαπιταλιστικής» και «επαναστατικής» φλυαρίας.

Το ΝΑΡ, η άλλη βασική συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοίνωσή του διαφωνεί με το ΣΕΚ, πιστοποιώντας ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι παρά μια αδειανή εκλογική ομπρέλα, κλείνει ωστόσο το μάτι στη στήριξη του ΚΚΕ, αναπαράγοντας τη λογική του «μικρότερου κακού» και καλλιεργώντας το συμφιλιωτισμό με το ρεφορμιστικό ΚΚΕ, που υποτίθεται καταπολεμά.

Πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top