Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν -ανάμεσά τους ένα 12χρονο αγόρι- και τουλάχιστον 126 τραυματίστηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού, στις διαδηλώσεις που έγιναν την Παρασκευή, στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα.

Ως συνήθως ο ισραηλινός στρατός προσπάθησε να δικαιολογήσει την εν ψυχρώ δολοφονία άοπλων ανθρώπων, που αγωνίζονταν ενάντια σε έναν πάνοπλο κατακτητή, με το επιχείρημα ότι κάποιοι από τους Παλαιστινίους που συμμετείχαν στις εβδομαδιαίες πορείες κοντά στο φράκτη ασφαλείας «εκτόξευαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και χειροβομβίδες, κυλούσαν φλεγόμενα λάστιχα και πέταγαν πέτρες».

Τουλάχιστον 196 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά και άλλα κατασταλτικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 30 Μάρτη που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις με τίτλο: «Πορεία της Επιστροφής».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ ενισχύει τα στρατεύματά του γύρω από τη Γάζα ως ένα προληπτικό μέτρο εναντίον των διαδηλώσεων και απείλησε την Χαμάς για «δριμύτατη» απάντηση σε περίπτωση επιθέσεων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το