Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, νέους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας με το πρόσχημα των αντιποίνων για τα μπαλόνια με εμπρηστικούς μηχανισμούς που απελευθερώνονται από τον παλαιστινιακό θύλακο προς την κατεύθυνση του Ισραήλ.

«Μαχητικά αεριωθούμενα, στρατιωτικά αεροπλάνα και άρματα μάχης έβαλαν στόχο στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας περιλαμβανομένων «υπόγειων υποδομών», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει σχεδόν καθημερινά τη Γάζα από τις 6 Αυγούστου, έπειτα από τις εκτοξεύσεις ρουκετών και τα μπαλόνια με εκρηκτικούς μηχανισμούς που προέρχονται από το παλαιστινιακό έδαφος. Στις επιθέσεις αυτές οφείλονται δεκάδες πυρκαγιές στο Ισραήλ που έχουν κάψει καλλιέργειες και θαμνώδεις εκτάσεις.

Το εβραϊκό κράτος επιβάλλει εδώ και πάνω από δέκα χρόνια αποκλεισμό στη Γάζα, όπως λέει για να περιορίσει την Χαμάς, το ισλαμιστικό κίνημα που ελέγεχει αυτό το παλαιστινιακό έδαφος. Το Ισραήλ έχει επίσης κλείσει το Κερέμ Σαλόμ, σημείο εισόδου εμπορευμάτων και καυσίμων για τον θύλακο, κάτι που έχει συμβάλει στο κλείσιμο του μοναδικού τοπικού σταθμού παραγωγής ενέργειας.

Χαρακτηρίζοντας αυτό το τελευταίο μέτρο του Ισραήλ «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», η Χαμάς κάλεσε χθες, Δευτέρα, με ανακοίνωσή της τους διεθνείς οργανισμούς και «αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις στην περιοχή» να «σπάσουν τη σιωπή τους για να βάλουν τέλος» στον αποκλεισμό.

Αυτές οι νέες εχθροπραξίες σημειώνονται μετά τη χθεσινή επίσκεψη στο Ισραήλ του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος πραγματοποιεί πενθήμερη περιοδεία στη Μέση Ανατολή με άξονα τη συμφωνία εξομάλυνσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και ενώ ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ράαμπ πρόκειται να συναντήσει σήμερα εκεί τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και στη συνέχεια τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα.

Η Χαμάς υπογράμμισε επίσης χθες, Δευτέρα, πως η «εξομάλυνση» των σχέσεων με το Ισραήλ συμβάλλει «στη συνέχιση των εγκλημάτων και των παραβιάσεων» εναντίον των Παλαιστινίων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το