«Τέρμα τα ψέματα, COSCO, DPORT και κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Με καθολική συμμετοχή στην απεργιακή μάχη που έχει ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα, μετά από απόφαση της χθεσινής μαζικής τους συνέλευσης και συσπειρωμένοι στο Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO, συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Τέρμα τα ψέματα, COSCO, DPORT και κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους», λένε οι λιμενεργάτες που μετά το χθεσινό παραλίγο τραγικό εργατικό ατύχημα στην προβλήτα ΙΙΙ φέρνουν στο κέντρο των αιτημάτων τους και θέματα ασφάλειας και υγιεινής και ζητούν την λήψη μέτρων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω του δουλεμπορικού που έχει στηθεί με ευθύνη της COSCO, DPORT και Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ) να ενταχθούν στην παρούσα ΣΣΕ. Να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων που στο σύνολό τους είναι περίπου 900 άτομα.
  • Να αποτυπωθούν μέσω της παρούσας ΣΣΕ και να καταβληθούν όλες οι νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, για εργασία τα Σαββατοκύριακα και αργίες.
  • Να εφαρμοστεί η ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ, που καταχρηστικά δεν εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία.

πηγή: Kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το