Ενώνουμε τη φωνή μας με τη διεθνή καμπάνια για την απελευθέρωση του πολιτικού κρατούμενου στις τουρκικές φυλακές, Αλί Οσμάν Κοσέ, μετά από 37 χρόνια φυλάκισης και ανήκεστο βλάβη στην υγεία του.

Ο επαναστάτης Αλί Οσμάν Κοσέ φυλακίστηκε στις 12 Σεπτέμβρη του 1980, την περίοδο της στρατιωτικής χούντας του Εβρέν. Εζησε τη μεγάλη κατασταλτική επιχείρηση στις τουρκικές φυλακές στις 19-22 Δεκέμβρη του 2000, ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενους που αντιστέκονταν στο καθεστώς απομόνωσης των φυλακών τύπου F. Από τότε βρίσκεται σε απομόνωση.

Η απομόνωση κατέστρεψε την υγεία του. Η ιατρική γνωμάτευση δείχνει ότι δεν μπορεί να σταθεί όρθιος χωρίς βοήθεια, ούτε να αυτοεξυπηρετηθεί. Δεν μπορεί να περπατήσει, να κάνει ντους, να πλύνει τα ρούχα του. Εχει ήδη εμφανίσει συμπτώματα απώλειας μνήμης: δε θυμάται πότε να πάρει τα φάρμακά του, δε θυμάται τους συντρόφους του. Εχει ακόμα προβλήματα ακοής, όρασης και αρτηριακής πίεσης.

Η συνέχιση της φυλάκισής του σ’ ένα κελί απομόνωσης ισοδυναμεί με βασανιστικό θάνατο. Γι’ αυτό και οργανώνεται διεθνής καμπάνια για την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας.

Ο Αλί Οσμάν Κοσέ είναι 63 χρόνων και συμμετέχει στο επαναστατικό κίνημα από τα 18 του. Από τα 45 χρόνια της επαναστατικής του δράσης τα 37 τα έχει περάσει στις φυλακές. Η φυλάκιση στις πιο βάρβαρες συνθήκες τσάκισε την υγεία του. Απαιτούμε να μπει τέλος στον διαρκή βασανισμό του.

πηγή: eksegersi.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το