Μάταια η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να αρνηθεί την εμπλοκή της στα επεισόδια των συλλαλητηρίων των «Μακεδονομάχων» στο Σύνταγμα, όπως κάνει πάντα με την εγκληματική της δράση.

Το πρωτοπαλίκαρο και «σωματοφύλακας» του Μιχαλολιάκου προσήχθη για τα επεισόδια στη συγκέντρωση των «Μακεδονομάχων» το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γιάννη Μπασκάκη στη σημερινή efsyn.gr,  στους πρωταγωνιστές της επιδεικτικής απόπειρας κατάληψης της Βουλής, της 20/1/2019, βρέθηκαν, ανάμεσα σε άλλους

-το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και διορισμένος υπάλληλος του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, Απόστολος Γκλέτσος, γνωστός στους ναζιστικούς κύκλους και ως «Τόλης 88».

– ο Αλέξανδρος Τζούλιος, βασικό στέλεχος του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Σήμερα έρχονται στο φως νέα δεδομένα που αφορούν ένα ακόμα ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης.

Και τα δεδομένα αυτά έχουν να κάνουν με τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στο Σύνταγμα κατά την τελευταία συγκέντρωση των «Μακεδονομάχων», δηλαδή την Πέμπτη 24/1/2019.

Ανάμεσα, λοιπόν, στα άτομα που προσήγαγε η αστυνομία εκείνο το βράδυ, βρίσκεται και -ποιος άλλος;- το πρωτοπαλίκαρο και «σωματοφύλακας» του Μιχαλολιάκου, Σωτήρης Δεβελέκος, ο οποίος είναι βέβαια εξαιρετικά γνώριμος στις διωκτικές αρχές, λόγω της δράσης του ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου της οργάνωσης στον Πειραιά.

Είναι ο ίδιος που ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία, μαζί με έναν άλλο χρυσαυγίτη, τον Ακη Θεοδώρου, για τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο του Πειραιά «Φαβέλα» (25.2.2018), κατά την οποία το τάγμα εφόδου της οργάνωσης άνοιξε το κεφάλι της συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου, πλημμυρίζοντάς τη στο αίμα, και τραυμάτισε άλλα τρία άτομα.

Και έχει σημασία να πούμε ότι για την εγκληματική αυτή ενέργεια έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Σήμερα, η δικογραφία βρίσκεται στον εισαγγελέα και αναμένεται η διενέργεια κύριας ανάκρισης.

 

Ο Δεβελέκος ακούει τον Αρχηγό του Ν. Μιχαλολιάκο
Ο Δεβελέκος ακούει τον Αρχηγό του Ν. Μιχαλολιάκο | 

Θυμίζουμε ακόμα ότι ο Δεβελέκος έχει αναγνωριστεί και ως επικεφαλής της επίθεσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής κατά της Ευγενίας Κουνιάκη, μέλους της ομάδας των συνηγόρων πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, και άλλων γυναικών έξω από το Εφετείο (1.11.2017).

Ο ίδιος μετείχε και στην επίθεση σε αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά (8.4.2016), που η οργάνωση πραγματοποίησε στο πλαίσιο εκδήλωσής της με κεντρικό ομιλητή τον αρχηγό, ενώ ο Δεβελέκος συνόδευε τον Λαγό και στην επίθεση-εισβολή στο Δημοτικό σχολείο του Νέου Ικονίου Περάματος (17.1.2017).

Αποκαλυπτικό, επίσης, για τον ρόλο του στη Χρυσή Αυγή είναι και το γεγονός ότι, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συγκεκριμένα στις 25.9.2013, όταν και πραγματοποιείται μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στην εγκληματική δράση της οργάνωσης, ο Δεβελέκος αναλαμβάνει να πληροφορείται για την πορεία της συγκέντρωσης.

Ετσι, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το συλλαλητήριο, συνομιλεί με έναν αστυνομικό των ΜΑΤ που μετέχει στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται παρατεταγμένες στην περιοχή και ο οποίος είναι βέβαια στέλεχος της Χρυσής Αυγής και λειτουργεί ως κρυφός πληροφοριοδότης της.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Δεβελέκος ενημερώνεται, εκ μέρους της οργάνωσης, για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και για την εξέλιξη και το μέγεθος της συγκέντρωσης.

Και βέβαια ο Δεβελέκος είναι αυτός στον οποίο την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (18.9.2013) τηλεφωνούν οι Λαγός, Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης, προκειμένου να του δώσουν εντολή, εφόσον κληθεί στη ΓΑΔΑ, να κάνει ότι δεν ξέρει τον Ρουπακιά. Ενώ την ίδια μέρα, στο πλαίσιο της επιχείρισης συγκάλυψης της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης, ο Λαγός τον στέλνει να «καθαρίσει» το σπίτι του τότε πυρηνάρχη Πειραιά, Μάκη Μπαρέκα, από μαχαίρια και όπλα.

Και, τέλος, με τον Δεβελέκο επιλέγει ο Λαγός να πανηγυρίσει για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα (12.9.2013).

Κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονική αυτή επίθεση, ο καθοδηγητής της Ιωάννης Λαγός ενημερώνει για την εξέλιξή της τον Δεβελέκο και ομολογεί ότι «τους μακελέψαμε».

Και, για να επιστρέψουμε στο σήμερα, υπενθυμίζουμε ότι η απόπειρα εισβολής στο Κοινοβούλιο κατά το συλλαλητήριο των «Μακεδονομάχων» πραγματοποιήθηκε υπό την υψηλή εποπτεία του Λαγού. Του ανθρώπου δηλαδή που εμπλέκεται σε όλες τις υποθέσεις που συνεκδικάζονται στο Κακουργιοδικείο και τον οποίο ο Μιχαλολιάκος έχει αναβαθμίσει σε υπαρχηγό του, προκειμένου να εξασφαλίσει την ομερτά μεταξύ των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το