ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΝΙΞΗΣ

ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η αστυνομική τρομοκρατία δεν θα περάσει

29 χρόνια μετά την στυγερή δολοφονία με λοστό του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα από το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Γ. Καλαμπόκα, κατά την διάρκεια εισβολής ομάδας ροπαλοφόρων σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, με στόχο την διάλυση μαθητικής κατάληψης που πραγματοποιούνταν με την συμπαράσταση γονιών και καθηγητών ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που προωθούσε η τότε κυβέρνηση της ΝΔ (περιορισμός του πανεπιστημιακού ασύλου, λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, επιβολή χρονικού ορίου στις σπουδές, κατάργηση της δωρεάν παροχής συγγραμμάτων κ.ά.), η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί ξανά με την εκτεταμένη αστυνομική τρομοκρατία και κρατική καταστολή να επιβάλει μια σειρά αντιδραστικά μέτρα.

Από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη, πατώντας πάνω στο αντιλαϊκό έδαφος που της έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρόταξε στην άσκηση της πολιτικής της την εφαρμογή του δόγματος του «νόμου και της τάξης».

Την επιβολή, δηλαδή, ενός ακόμα πιο αντιδημοκρατικού νομοθετικού πλαισίου και την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, με σκοπό να καταπνιγούν πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και με το κράτος του φόβου, την ποινικοποίηση και την καρατόμηση δημοκρατικών δικαιωμάτων να κατασταλούν οι αντιδράσεις και αντιστάσεις των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Για να εμποδίσει η κυβέρνηση της ΝΔ τη νεολαία και τους φοιτητές να αντιταχθούν στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της και να υπερασπίσουν το δικαίωμα στις σπουδές προχώρησε στην ολοκληρωτική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και εξαπέλυσε ενάντια τους άγρια αστυνομική βία στέλνοντας τα ΜΑΤ να εισβάλουν μέσα στην ΑΣΟΕΕ, να ξυλοκοπήσουν φοιτητές και να κάνουν συλλήψεις.

Για να καταπνιγεί η αντίσταση των εργαζομένων στα αντεργατικά κυβερνητικά και εργοδοτικά μέτρα ψηφίστηκαν διατάξεις που ενισχύουν την επέμβαση του κράτους στα συνδικάτα και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Διατάξεις που επιβάλουν το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων από το υπουργείο Εργασίας, τον έλεγχο και τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος μέσα από την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την απεργία, την συμπλήρωση από τις διοικήσεις των συνδικάτων του «Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων» που κατατάσσει τα σωματεία σε κατηγορία οργανώσεων … υπόπτων για « ξέπλυμα χρήματος»!

Για να φιμωθούν οι πολιτικές φωνές που αντιτάσσονται στην κυβερνητική πολιτική τέθηκε σε λειτουργία μια τρομοκρατική βιομηχανία επιβολής και απειλής επιβολής προστίμων σε αριστερές πολιτικές οργανώσεις, δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να επιβάλει ένα καθεστώς «μηδενικής αντίστασης» στην πολιτική της εφαρμόζοντας μια πολιτική «μηδενικής ανοχής» απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Μια πολιτική φασιστικοποίησης στη δημόσια ζωή και κρατικού εκφοβισμού της κοινωνίας, μέσα από επιχειρήσεις έντασης της αστυνομικής καταστολής, σαν και αυτές στα Εξάρχεια, στην επέτειο της δολοφονίας του μαθητή Α. Γρηγορόπουλου και στο Κουκάκι, μέσα από την χρήση κάθε τρομοκρατικού μέσου, όπως είναι η χρήση πλαστικών σφαιρών, η ανασύσταση και η ενίσχυση μονάδων ωμής αστυνομοκρατίας, οι ξυλοδαρμοί, οι εισβολές σε σπίτια, το δέσιμο ακόμα και το ξεγύμνωμα ανθρώπων.

Καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί τώρα την παραπέρα κλιμάκωση αυτής της αντιδραστικής πολιτικής με την προώθηση νομοσχεδίου περιορισμού και απαγόρευσης των διαδηλώσεων η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων προβάλει σαν επιτακτική ανάγκη : Σαν αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσει η νεολαία και ο λαός μας να διατηρήσουν όλα εκείνα τα δημοκρατικά μέσα που έχουν κατακτήσει για να αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική και να προστατεύουν και διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Πριν 29 χρόνια η νεολαία και ο λαός μας απάντησε στην καταστολή του μαζικού εκπαιδευτικού κινήματος, που σφραγίστηκε από τη δολοφονία του Ν. Τεμπονερα, με την ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα ενός μεγάλου μαζικού αγώνα που είχε σαν αποτέλεσμα την απόσυρση των μέτρων που επιδίωξε, τότε, να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Με τον ίδιο τρόπο χρειάζεται να απαντήσουμε και σήμερα απέναντι στην αντιδημοκρατική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης : Αναπτύσσοντας ένα πλατύ νεολαιίστικο και λαϊκό μέτωπο αγώνων υπεράσπισης των πολιτικών ελευθεριών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και απόκρουσης των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης

Όλοι στο συλλαλητήριο-διαδήλωση
την Πέμπτη 9 Γενάρη στις 6.30μμ στα Προπύλαια

Λαϊκη Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το