Συγκροτήθηκε πρόσφατα η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στο νομό Ημαθίας. Μετά τη συγκρότησή της εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Ημαθίας

Σε μία περίοδο γοργών πολιτικών εξελίξεων, εντείνεται η αντιδραστική αντιπαράθεση με φόντο την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παραίτηση Καμμένου, ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , πολιτικές μετακινήσεις ασπόνδυλων υπολειμμάτων μικρών αστικών κομμάτων- Ποτάμι, ΚινΑλ ,Ένωση Κεντρώων- αλλά και αλλεπάλληλες επισκέψεις «υψηλού» επιπέδου δυτικών αξιωματούχων με πιέσεις κάθε είδους, ολοκληρώνουν σταδιακά τον κύκλο της έγκρισης της Συμφωνίας, με επιθυμητό στόχο η πΓΔΜ- Β. Μακεδονία να γίνει η τελευταία χώρα των Βαλκανίων που θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ανοίγοντας ακόμη πιο πλατιά τις πύλες της διείσδυσης και της Ε.Ε. στα Δυτικά Βαλκάνια.

Όσο κι αν αποκρύπτεται με κάθε τρόπο και από κάθε πλευρά του επίσημου πολιτικού συστήματος αυτός είναι ο σκοπός όλων τους, με τις εξελίξεις να επισπεύδονται από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.. Ανοιχτές πιέσεις, σκληροί εκβιασμοί, ωμές παρεμβάσεις και συναλλαγές και από τις δύο πλευρές των συνόρων είναι το χαρακτηριστικό της περιόδου.

Ισχυρή υπήρξε και η αντίδραση της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας αποκαλύπτοντας σκληρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. να επιδιώκουν με τη «λύση» του μακεδονικού να ανασχέσουν την επιρροή της Ρωσίας και να την περικυκλώσουν.

Εργαζόμενοι

Η Συμφωνία των Πρεσπών που ήδη συζητιέται στη Βουλή βαίνοντας προς ψήφιση αποκάλυψε πεντακάθαρα σε όλους:

-Τη βαθύτατη εξάρτηση των αστικών τάξεων Ελλάδας-Β. Μακεδονίας, των Τσίπρα-Ζάεφ και των κυβερνήσεών τους, όλου του αστικού πολιτικού κόσμου. Όλοι τους «σαν έτοιμοι από καιρό» σήκωσαν τα μανίκια για να εκτελέσουν πιστά τις εντολές που έλαβαν άνωθεν, προσμένοντας λίγα ψίχουλα από τα ισχυρά αφεντικά

-Τα περιορισμένα όρια της … η αμερικανοευρωπαϊκή Συμφωνία, δικής τους κοπής και έμπνευσης, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών

-Η πιο αναβαθμισμένη παρουσία των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. μετά την ψήφισή της όχι μόνο δεν αποτελεί εγγύηση ασφάλειας αλλά αυξάνει γεωμετρικά τους κινδύνους για τις χώρες και τους λαούς στην περιοχή

-Τον καταλυτικό της ρόλο στο φούντωμα του εθνικισμού, σοβινισμού και αλυτρωτισμού και στις δύο χώρες κάτι που έγινε φανερό από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια στη χώρα και στην περιοχή μας-με πιο πρόσφατο αυτό της Τρίτης 22 Γενάρη- στο πλαίσιο των οποίων κινητοποιήθηκαν κάθε είδους φασιστικές, ακροδεξιές ομάδες και σχηματισμοί, συντηρητικοί και εκκλησιαστικοί κύκλοι

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω οι απαντήσεις που έδωσαν τα εργατολαϊκά στρώματα είναι πολύ κατώτερες των αναγκών και των περιστάσεων. Δεν έγινε ως τώρα κατορθωτό να οργανωθούν μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις, την πολιτική που επιβάλλουν στη χώρα και το λαό μας, ενάντια στο σοβινισμό και τον εθνικισμό που καλλιεργείται.

Οι μόνες πρωτοβουλίες που πάρθηκαν στη χώρα , έχοντας τέτοιο σαφές περιεχόμενο και κατεύθυνση , υπήρξαν οι πρωτοβουλίες της ΛΑ-ΑΑΣ πανελλαδικά. Ευθύνη για αυτή την τραγική ολιγωρία φέρουν και τα κόμματα που αναφέρονται στην Αριστερά (ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που όταν δεν βλέπουν τους «ολοκληρωτικούς καπιταλισμούς» και την «ιμπεριαλιστική Ελλάδα», μένουν στους «επιχειρηματικούς ομίλους» και στην ελληνική αστική τάξη, που θέλει να κυριαρχήσει στα Βαλκάνια, υποτιμούν την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τον εξαρτημένο χαρακτήρα των χωρών της περιοχής, πολύ δε περισσότερο εξοβελίζουν κάθε αίτημα για Εθνική Ανεξαρτησία, αρκούνται σε δηλώσεις και παρεμβάσεις στη Βουλή και υπονομεύουν την ανάπτυξη ενός μαζικού αντινατοϊκού -αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος.

Για τη ΛΑ-ΑΑΣ πανελλαδικά αλλά και για τη ΛΑ-ΑΑΣ στην Ημαθία αυτό είναι το ζητούμενο. Η οργάνωση από το λαό μας μαζικού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τις κυβερνήσεις που εξυπηρετούν αυτή την πολιτική.

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ Η ΛΑ-ΑΑΣ στην ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΙ

– ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!

– ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟϊΚΩΝ

– ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

– ΕΙΡΗΝΗ-ΦΙΛΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

ΛΑ-ΑΑΣ στην Ημαθία

 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το