Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Δελτίο Τύπου

Ο γενοκτονικός πόλεμος εναντίον του λαού μας συνεχίζεται με την πλήρη σύμπραξη της Αμερικής, της Δύσης και των αντιδραστικών επίσημων Αραβικών καθεστώτων

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επιβεβαίωσε ότι ο εγκληματικός, μισητός σιωνιστικός εχθρός κλιμακώνει τις σφαγές και τον γενοκτονικό πόλεμο που διαπράττει εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας σε πλήρη σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Δύση και τα αντιδραστικά επίσημα Αραβικά καθεστώτα. Έχει στόχο την ίδια την παλαιστινιακή ύπαρξη, το πλήρες θάψιμο της παλαιστινιακής υπόθεσης και την προώθηση του σχεδίου εκτοπισμού.

Το Μέτωπο δήλωσε: «Έχει καταστεί σαφές ότι ο δειλός σιωνιστικός εχθρός ενέτεινε την επιθετικότητά εναντίον του λαού μας και διέπραξε δεκάδες σφαγές τις τελευταίες ώρες στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Στην τελευταία από τις οποίες εκτοξεύθηκε ο αριθμός των  μαρτύρων σε μια σειρά μεγάλων σφαγών που είχαν ως στόχο σχολεία που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους ανθρώπους στην περιοχή Tal al-Zaatar στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, καθώς και το σχολείο Al-Falah στην πόλη της Γάζας”. Ο αδιάκριτος βομβαρδισμός της γειτονιάς Al-Sabra από το πυροβολικό, η στοχοποίηση κατοικιών στο Khan Yunis, η εξαπόλυση εκατοντάδων επιδρομών σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας, ιδιαίτερα στη βόρεια Γάζα, η στοχοποίηση ενός κτιρίου στον καταυλισμό Balata, η αύξηση των μαρτύρων, η συνεχής στοχοποίηση νοσοκομείων και το αίτημα για εκκένωση του συγκροτήματος Al-Shifa, όλα αυτά δείχνουν ένα σχέδιο που επιδιώκει να εκτοπίσει το λαό μας και να σπρώξει την αντίστασή του στην παράδοση. Ο σιωνιστικός εχθρός επιδιώκει να αναγκάσει το λαό μας να εκτοπιστεί και να επιβάλει μια νέα πραγματικότητα που θα ανοίγει το δρόμο στην κατοχή να εφαρμόσει το όραμά της για την επίλυση της σύγκρουσης και το θάψιμο του (παλαιστινιακού) ζητήματος. Και όλα αυτά με την ξεκάθαρη Αμερικανική και Δυτική σύμπραξη σε αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα, καθώς και με τη συμμόρφωση ορισμένων αντιδραστικών επίσημων Αραβικών καθεστώτων».

Το Μέτωπο εξήγησε ότι αυτό που συμβαίνει επί του εδάφους είναι ένας πλήρης και συστηματικός πόλεμος γενοκτονίας με στόχο τον παλαιστινιακό λαό, την ύπαρξή του και τη γη του, τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση και η Δύση προσπάθησαν να προωθήσουν ως πόλεμο κατά της λεγόμενης “τρομοκρατίας” για να νομιμοποιήσουν αυτά τα εγκλήματα και να δικαιολογήσουν αυτές τις φρικτές σφαγές που διαπράττονται εναντίον του λαού μας.

Το Μέτωπο κατήγγειλε τις αδύναμες θέσεις των αντιδραστικών επίσημων αραβικών καθεστώτων, τα οποία εμπόδισαν τη λήψη υπεύθυνων και σοβαρών αποφάσεων για να σταματήσουν αυτές τις σφαγές και κατέστειλαν τις αραβικές μάζες που βγήκαν στις πλατείες για να απορρίψουν την επίθεση. Είναι ντροπή για αυτούς τους Άραβες να αποφεύγουν τις ευθύνες τους απέναντι στον πόλεμο της γενοκτονίας που ασκείται εναντίον του λαού μας, ή ακόμα και να αποφεύγουν να λαμβάνουν αποφάσεις για να σπάσουν την πολιορκία και να φέρουν βοήθεια στο λαό μας που σκοτώνεται και λιμοκτονεί.

Το Μέτωπο επιβεβαίωσε την πτώση του Δυτικού συστήματος, των θεσμών της διεθνούς κοινότητας και των άθλιων αξιών τους, οι οποίες «χειροκροτούν» για τις αξίες της ελευθερίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά σαφώς απέφυγαν τις ευθύνες τους προς την κατεύθυνση του να σταματήσουν τη σιωνιστική μηχανή δολοφονίας και καταστροφής που διαπράττει σφαγές εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Ακόμη περισσότερο, συμμορφώθηκαν και συμμετείχαν μαζί με την Κατοχή στα κακόβουλα σχέδια και τους στόχους της, διερωτώμενοι: «Πώς θα δικαιολογηθεί η σιωπή και η αποτυχία του Δυτικού συστήματος απέναντι στις σοβαρές και πρωτοφανείς παραβιάσεις αυτής της σιωνιστικής οντότητας που ξεπέρασαν κάθε φαντασία; Πώς θα δικαιολογηθεί το γεγονός ότι σιωπά (το Δυτικό σύστημα) για τη στοχοποίηση, τον βομβαρδισμό και την έφοδο σε νοσοκομεία, για την απαίτηση της εκκένωσης του ιατρικού προσωπικού και των ασθενών από αυτά, όπως συμβαίνει τώρα στο συγκρότημα Al-Shifa;» Αυτό είναι ένα πλήρες σιωνιστικό έγκλημα πολέμου και ντροπή για αυτό το Δυτικό σύστημα.

Το Μέτωπο καλεί τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να συνεχίσουν την πίεση με διαδηλώσεις και μαζικές εκδηλώσεις σε διάφορες πλατείες και μπροστά από τις σιωνιστικές, αμερικανικές και δυτικές πρεσβείες και τα διεθνή ιδρύματα, προκειμένου να σταματήσει η επίθεση και να σπάσει η πολιορκία. Για να πιέσουν για τη δίκη των ηγετών της Κατοχής και του εγκληματία Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ως εγκληματιών πολέμου και για την εφαρμογή του Άρθρου Επτά του Καταστατικού της Ρώμης για τα Διεθνή Ποινικά Δικαστήρια, για την καταδίκη των γενοκτονικών επιχειρήσεων που διεξάγονται από τους ηγέτες της Κατοχής εναντίον του παλαιστινιακού λαού με άμεση αμερικανική και δυτική σύμπραξη.

Το Μέτωπο ολοκλήρωσε την ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι ο Παλαιστινιακός λαός μας θα βγει ισχυρότερος από αυτή τη μάχη παρά τις σφαγές, τον εκτοπισμό, τις δολοφονίες και την πείνα. Η μάχη θα συνεχίσει να δίνεται αντιμετωπίζοντας τον εχθρό και διεξάγοντας μια μακρά μάχη φθοράς μαζί του. Αυτός ο εγκληματικός εχθρός και η Δύση πίσω από αυτόν δεν θα μπορέσουν να πετύχουν κανέναν από τους στόχους τους. Ο λαός μας θα ανατρέψει κάθε σχέδιο ή ιδέα με τις γνωστές ψευδαισθήσεις για το καθεστώς μετά το τέλος του πολέμου στη Γάζα. Ο λαός μας θα αντιμετωπίσει ως δύναμη κατοχής, κάθε διεθνή, Δυτική ή Αραβική δύναμη που θα εισβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας. 

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κεντρικό Τμήμα Πληροφοριών

18-11-2023

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το