Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν πλήρη συμμετοχή στον γενοκτονικό πόλεμο

Οι πρόσφατες αποφάσεις και θέσεις των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταφέρουν μια ατζέντα επιθετικότητας και συνεχιζόμενης γενοκτονίας εναντίον του λαού μας, αντιπροσωπεύοντας τη συνέχιση της ευρωπαϊκής συμμετοχής και εμπλοκής στα εγκλήματα πολέμου της κατοχής εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο περίμενε πάνω από 100 ημέρες από τη γενοκτονία κατά του λαού μας, παρά την επίσημη υιοθέτηση της έκκλησης για κατάπαυση του πυρός, υιοθέτησε τους όρους της κυβέρνησης Νετανιάχου και τις απαιτήσεις της για εξάλειψη της παλαιστινιακής αντίστασης, ζητώντας τη “διάλυση της Χαμάς”. Η απόφαση, η οποία ζητούσε την απελευθέρωση των κρατούμενων κατοχικών, αγνόησε πλήρως το δικαίωμα των Παλαιστινίων κρατουμένων στην ελευθερία και παρέλειψε σκόπιμα να αναφέρει στη διατύπωσή της τη συνεχιζόμενη γενοκτονία κατά του λαού μας ή να πάρει θέση κατά της κατοχής και των εγκλημάτων της.

Το Μέτωπο θεωρεί ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή κυρώσεων στη Χαμάς και στον αδελφό ηγέτη Γιαχγία Σινουάρ αποτελούν άλλη μια έκφραση αυτής της πλήρους προκατάληψης υπέρ της κατοχής. Τέτοιες αποφάσεις δεν θα αποδυναμώσουν τα κινήματα αντίστασης ή την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν τα νόμιμα δικαιώματα του λαού μας, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να αντισταθεί στην κατοχή σε όλες τις μορφές της.

Η απόφαση αυτή αντανακλά την ίδια αποικιοκρατική αλαζονεία που διέπει την ευρωπαϊκή στάση από την αρχή της γενοκτονίας κατά του λαού μας, μια επέκταση των ευρωπαϊκών αποικιοκρατικών θέσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ του λαού μας και του αποικιοκρατικού κατοχικού σχεδίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή οποιαδήποτε οντότητα στον κόσμο δεν έχει κανένα δικαίωμα να καθορίζει την τύχη οποιασδήποτε από τις δυνάμεις και τις παρατάξεις του λαού μας.

Οι δυνάμεις αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, των ηγετών, των στελεχών και των μαχητών της, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του λαού μας και το κίνημα, μαζί με άλλες δυνάμεις αντίστασης, εκπληρώνει το καθήκον του να υπερασπιστεί νόμιμα το λαό μας ενάντια στην κατοχή και τις συνεχιζόμενες πολιτικές γενοκτονίας.

Αυτοί που προμηθεύουν τον κατοχικό στρατό με πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται στη γενοκτονία του λαού μας, του παρέχουν πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη για την εξόντωση του καταπιεσμένου λαού μας και των οποίων τα χέρια είναι ποτισμένα με το αίμα των παιδιών των Παλαιστινίων, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παίρνουν θέση για το τι κάνει ο λαός μας για να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στη γενοκτονία και τα εγκλήματα πολέμου που εξαπολύει η κατοχή με αμερικανική και ευρωπαϊκή υποστήριξη.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κεντρικό Τμήμα Πληροφόρησης

19 Ιανουαρίου 2024

από τη σελίδα στο φβ: “Είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι”

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το