Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης 

Γραφείο Μαρτύρων, Τραυματιών και Αιχμαλώτων: Ανακοίνωση για την 17 Απρίλη, την Ημέρα των Παλαιστίνιων Κρατουμένων!

«Ω εσείς με τα ματωμένα μάτια και χέρια, πράγματι η νύχτα θα περάσει,
ούτε το κρατητήριο μένει ούτε η σκουριά των αλυσίδων»

Τιμούμε την 17η Απριλίου, γιορτάζοντας την Παλαιστινιακή Ημέρα Πίστης, μια ημέρα σεβασμού, υπερηφάνειας και αφιέρωσης σε εκείνους τους ελεύθερους πρωτοπόρους της θυσίας και της λύτρωσης, στους ήρωες της Παλαιστινιακής Αντίστασης, τους γενναίους φυλακισμένους μας στα μπουντρούμια της σιωνιστικής κατοχής, στα κελιά του θανάτου, της καταπίεσης και του μαρτυρίου τους. Γιορτάζουμε την Ημέρα των Παλαιστίνιων Κρατουμένων, την ημέρα που επιλέχθηκε από το λαό μας και τους ελεύθερους ανθρώπους για να εκφραστεί η αλληλεγγύη, η πίστη και η δέσμευση στον αγώνα τους για τη δικαίωση των αιτημάτων, του αγώνα και των θυσιών του λαού μας.

Ο αγώνας των γενναίων κρατουμένων μας έχει ένα ιστορικό γεμάτο πόνο, δυστυχία και αδικία. Έχει ένα έντονο ιστορικό προσφοράς, αντοχής, αγώνα και σταθερότητας απέναντι στις πιο άγριες εκστρατείες αργής δολοφονίας και γενοκτονίας, από τη σύλληψη του πρώτου Παλαιστίνιου κρατουμένου, του αείμνηστου μάρτυρα Mahmoud Bakr Hijazi, μέχρι σήμερα, ένα ταξίδι που εκτείνεται από γενιά σε γενιά.

Τα φρούρια του θανάτου και του τρόμου στις κατοχικές φυλακές φούσκωσαν με εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους ανθρώπους του λαού μας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κάτω από συνθήκες καταπίεσης και δολοφονίας με όλες τις μεθόδους: τρομοκρατία, περιορισμό, βασανιστήρια, στοχοποίηση, άμεσες και έμμεσες δολοφονίες, πείνα, στέρηση, τιμωρία, σκόπιμη ιατρική αμέλεια, προσπάθειες εξάντλησης και απελπισίας. Όλα τα παραπάνω δεν έχουν μειωθεί σε ένταση, συνεχίζονται όλο το εικοσιτετράωρο για σχεδόν 60 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων 150 μάρτυρες έχυσαν το αίμα τους στα ανακριτικά κελιά, στα βασανιστήρια, στις αρένες αντιπαράθεσης στις φυλακές, στις μάχες αξιοπρέπειας και στις απεργίες πείνας. Είναι ένα ταξίδι όπου ο πόνος και η δυστυχία δεν είναι η μόνη όψη, αλλά και η αντίσταση, η σταθερότητα, η οργάνωση και η οικοδόμηση, η απόσπαση δικαιωμάτων και επιτευγμάτων ήταν ένα άλλο πρόσωπο αυτού του μακρινού ταξιδιού, καθώς οι κρατούμενοι μας μετέτρεψαν τα φρούρια του θανάτου σε χαρακώματα αγώνα και προσφοράς, οικοδομώντας ηγέτες και στελέχη, στερεώνοντας τους αγωνιστές, αυξάνοντας την ευαισθητοποίησή τους και τροφοδοτώντας την επανάστασή μας και την Παλαιστινιακή Ιντιφάντα με ηγέτες, ήρωες, ανθρώπους της σκέψης, του πολιτισμού και της πολιτικής.

Αυτή η ένδοξη ιστορία συνεχίζεται ακόμα και τώρα, στις πιο σκοτεινές και άδικες στιγμές, σε αυτές τις στιγμές του αγώνα και της αντίστασης του λαού μας, καθώς πριν από την ένδοξη «Πλημμύρα του Αλ-Ακσά», για αρκετούς μήνες, οι κατοχικές αρχές και οι καταπιεστικές διοικήσεις τους άρχισαν να εφαρμόζουν νέες και πρωτοφανείς πολιτικές δολοφονιών και περιορισμών εναντίον των κρατουμένων μας υπό τις κυβερνήσεις του δεξιού ρατσιστικού εξτρεμισμού.

Από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους με την έναρξη της «Πλημμύρας», οι κατοχικές αρχές έχουν προχωρήσει στα πιο φρικτά και αποτρόπαια ανθρώπινα εγκλήματα, αυτά του βάναυσου ξυλοδαρμού, του εξευτελισμού, του βιασμού, της δολοφονίας και της στέρησης των πιο βασικών βιοτικών αναγκών. Αυτό συνεχίζεται και περίπου 15 μάρτυρες έχουν μαρτυρήσει μέχρι σήμερα λόγω άμεσης δολοφονίας ή σκόπιμης ιατρικής αμέλειας, ο τελευταίος από τους οποίους, πριν από δέκα ημέρες, ήταν ο πρύτανης του κινήματος των φυλακισμένων και ο αγαπημένος του στοχαστής, ο σύντροφος ηγέτης Ουαλίντ Αμπού Ντάκκα, με την αναχώρηση του οποίου ο λαός μας, οι φυλακισμένοι μας και η Αντίστασή μας έχασαν έναν μοναδικό ηγέτη και στοχαστή, ο οποίος ήταν μια επανάσταση και μια τάφρος προσφοράς μόνος του. 

Θα επιτευχθεί μια ποιοτική συμφωνία στην οποία θα ικανοποιούνται οι όροι της Aντίστασης:

– Αποφυλάκιση 57 κρατουμένων από τους κρατούμενους της συμφωνίας “Πίστη στους Ελεύθερους”, οι οποίοι συνελήφθησαν εκ νέου και μη συνυπολογισμός τους στον αριθμό των κρατουμένων της συμφωνίας.

– Επιστροφή των κρατουμένων στους τόπους διαμονής τους και όχι εκτοπισμός τους.

– Αποφυλάκιση των κρατουμένων από την Αλ-Κουντς (Ιερουσαλήμ) και μη εξαίρεση τους.

– Απελευθέρωση των ασθενών και των ηλικιωμένων.

– Σαφείς εγγυήσεις κατά της κακομεταχείρισης και της εκ νέου σύλληψής τους.

Παρόλο που αυτή η συμφωνία είναι μερική, θα ανοίξει την πόρτα για την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων. Η Αντίσταση επιμένει να μην κάνει συμβιβασμούς σε κανέναν από αυτούς τους όρους και αυτό που βλέπουμε επίσης είναι ότι η διάρκεια για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία δεν θα είναι μεγάλη. Η εκεχειρία θα ακολουθηθεί από ανακωχές, η συμφωνία από στενά διατεταγμένες συμφωνίες, η νίκη θα ακολουθείται από νίκες και η επιλογή της αντίστασης είναι ο μόνος δρόμος για να κατοχυρωθούν αυτά.

Δόξα στους μάρτυρες, νίκη στην Αντίσταση και λευτεριά στους φυλακισμένους!

Και θα είμαστε σίγουρα οι νικητές!

17/4/2024

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το