Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας, Εργασίας και Οικονομικών με κάθοδο από τη Λάρυμνα στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ – Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τον Ιανουάριο

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται εδώ και 32 μήνες να κρατήσουν τη δουλειά και τα σπίτια τους απολύθηκαν και σύντομα θα αναγκαστούν να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας. Οι δεσμευτικές προσφορές στους διαγωνισμούς της ληστρικής εκποίησης της ΛΑΡΚΟ να έχουν ανοίξει εδώ και 2 μήνες, αλλά η διαδικασία δεν προχωρά. Παράλληλα, η κυβέρνηση, που έχει μοιράσει υποσχέσεις, σιωπά και δεν προσδιορίζει τι ενέργειες θα γίνουν έτσι ώστε η ΛΑΡΚΟ να ξαναμπεί σε λειτουργία, σε μια περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι σταθεροποιημένες κοντά στις 30.000 ευρώ ανά τόνο.

Σε αυτές τις συνθήκες, είναι μονόδρομος οι κινητοποιήσεις που ξεκινούν από αύριο Τετάρτη, με κάθοδο από τη Λάρυμνα στην Αθήνα.

Η αρχή θα γίνει στις 10.00 π.μ. με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας. Η διαμαρτυρία συνεχίζεται στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, ενώ στις 13.00 οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων εντός του Ιανουαρίου έχει ως εξής:

● Την Τρίτη 10/1 στις 11.00 π.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού ΛΑΡΚΟ θα γίνει γενική συνέλευση.

● Την Κυριακή 15/1 στις 10.00 π.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων, Ε.Κ., Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και δήμων.

● Την Παρασκευή 20/1 στις 10.00 π.μ. με τετράωρη στάση θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στη διασταύρωση του Μαρτίνου.

● Το Σάββατο 28/1 στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το