Ενημέρωση για την κατάσταση στα σχολεία πέντε μήνες από την αρχή της σχολικής χρονιάς 

Φτάσαμε στα μέσα του Γενάρη και ακόμα τα κενά στα σχολεία καλά κρατούν. Κενά  που έχουν δοθεί από την αρχή της χρονιάς αλλά το υπουργείο τα καλύπτει με δόσεις και με ρυθμούς χελώνας. Έχουν χαθεί χιλιάδες ώρες μαθημάτων . Οι Διευθυντές διαμαρτύρονται, οι υπεύθυνοι των ωρολογίων προγραμμάτων έχουν φτάσει στα οριά τους καθώς πρέπει να κουμπώσουν δεκάδες εκπαιδευτικούς «επισκέπτες» με 1,2 ή 3 ώρες στο πρόγραμμα του σχολείου. Όμως  για τον αιρετό της ΔΑΚΕ φταίει το ΠΥΣΔΕ ή για την ακρίβεια  μερικά μέλη του και όχι το υπουργείο και η πολιτική της κυβέρνησης. Μέχρι και ο άφαντος ΔΔΕ για ένα και πλέον μήνα από τις καθημερινές και πολύωρες συνεδριάσεις του συμβουλίου κατηγορεί το συμβούλιο  για κωλυσιεργεία. Συγχαρητήρια και στους δυο σας και στην υπουργό που τόσο στοργικά υποδεχθήκατε!!

Έτσι κληθήκαμε το πρωί της Δευτέρας σε συνεδρίαση για να επικαιροποιήσουμε εκ νέου τα κενά. Συγκεκριμένα δόθηκαν κενά στις παρακάτω ειδικότητες:

Στην Γενική εκπαίδευση

ΠΕ02: 2 αναπληρωτές πλήρους και 2 μειωμένου ωραρίου, ΠΕ03: 1 αναπληρωτής πλήρους και 1 μειωμένου ωραρίου, ΠΕ05: 1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου, ΠΕ08: 1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου,ΠΕ78: 1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου,ΠΕ80: 1 αναπληρωτής  πλήρους ωραρίου,ΠΕ83: 1 αναπληρωτής πλήρους ωραρίου, ΠΕ86 1 αναπληρωτής πλήρους ωραρίου, ΠΕ8701 ή ΠΕ8702: 1 αναπληρωτής πλήρους και 1 μειωμένου ωραρίου. 

Στο μουσικό σχολείο είναι ακάλυπτες 227 ώρες μουσικής!!!!! σε διάφορα όργανα

Στα ειδικά σχολεία

ΠΕ02: 1 αναπληρωτής  μειωμένο ωραρίου, ΠΕ0402: 1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου, ΠΕ08 ή ΠΕ8901: 1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου, ΠΕ 79: 1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου, ΠΕ 8801,02,03,04,05: 1 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου.

Να σημειώσουμε ότι ζητήσαμε όλοι οι αναπληρωτές να είναι  με πλήρη ωράριο και ίδια εργασιακά δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. 

Κατά τις πρόσφατες επισκέψεις μας για ενημέρωση σε σχολεία αρκετοί συνάδελφοι ρωτούσαν για τον αριθμό των μορίων με τα οποία έγιναν οι τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά από την αρχή της χρονιάς. Τους είπαμε να ανατρέξουν στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του σχολείου τους στο ενημερωτικό μας      Νο 5 με ημερομηνία 22/9/2019  όπου υπάρχει υπερσύνδεσμος που παραπέμπει σε πίνακες με την μοριοδότηση όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων. Η διοίκηση αν και είχε πρόταση- απόφαση του ΠΥΣΔΕ να τα αναρτήσει στην Ιστοσελίδα της όπως κάνουν άλλες διευθύνσεις δεν το έκανε.

Να μας πει  όμως και ο αιρετός της ΔΑΚΕ κ. Κοντσιώτης πότε ενημέρωσε τους συναδέλφους, και το σωματείο για τα κενά στα σχολεία, για τους πίνακες Α με τα κενά και πλεονάσματα, για τα μόρια με τα οποία γίνονται οι τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά στα χρόνια που είναι στο ΠΥΣΔΕ; Ποτέ!

Και ενώ συμβαίνουν  αυτά  και κανείς από την διοίκηση δεν βρίσκει να πει τίποτα για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στην κάλυψη των κενών, θλιβερή φιγούρα αποτελεί ο αιρετός της ΔΑΚΕ ό οποίος σε ρόλο γραφείο τύπου του ΔΔΕ την  ίδια μέρα στην απογευματινή συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ  ανέλαβε ανοιχτά τον ρόλο του υπερασπιστή της συμπεριφοράς του ΔΔΕ ο οποίος για μια ακόμα φορά δεν επέτρεπε να κρατηθούν πρακτικά (!!!) για όσα έλεγε και απαιτούσε να δεχθούν τα υπόλοιπα μέλη το ρόλο του κομπάρσου στη συνεδρίαση. Η στήριξη του αιρετού της ΔΑΚΕ στον  ΔΔΕ έχει ανέβει επίπεδο. Άντε και σε ανώτερα.  

Λάρισα

Κοντελές Δημήτρης 

Τακτικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας   Mailkontedi@yahoo.gr   

Ρεμπάπης Παναγιώτης

Αναπληρωματικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας Mail:  rebapis@otenet.gr  

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το