Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται οξύνοντας τις αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστών, σε ανατολή και δύση, οι επιπτώσεις στους λαούς, με πρώτο τον ουκρανικό, είναι βαρύτατες. Οι νεκροί, η καταστροφή των υποδομών, η φτώχεια, η ακρίβεια, η ανεργία είναι το σκοτεινό μέλλον που επιφυλασσουν οι μεγάλες δυνάμεις για τη διασφάλιση των ιμπεριαλιστικών τους συμφερόντων και τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλίων.

Στο μύλο αυτών των ανταγωνισμών συνθλίβονται οι εξαρτημένες χώρες, όπως δείχνει το παράδειγμα της Ουκρανίας, υποθηκεύοντας τα εθνικά και κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Στην πατρίδα μας η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης συσσωρεύει νέα δεινά στον ελληνικό λαό, φορτώνοντας στην πλάτη του τις συνέπειες των δυτικών κυρώσεων στην Ρωσία, ο οποίος στενάζει μετά από 12 χρόνια μνημονίων, πανδημίας και έκρηξης του πληθωρισμού. Ταυτόχρονα, πιστή στο δόγμα “ανήκομεν εις την δύσιν”  εμπλέκει τη χώρα μας στους τυχοδιωκτικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Με τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία να συνεχίζεται και μπροστά στη γενική απεργία της 6ης Απρίλη η Κ.Ο. Φθιώτιδας του Μ-Λ ΚΚΕ έκανε την Κυριακή 3 Απρίλη εξόρμηση στη Λαμία για να καλέσει σε καταδίκη των ιμπεριαλιστών και σε αγώνα ενάντια στην κυβερνητικη πολιτική. Για το σκοπό αυτό ανάρτησε αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό πανό και κόλλησε κομματικές αφίσες σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας.

Κ.Ο. Φθιώτιδας του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το