Όλοι στις διαδηλώσεις στη ΔΕΘ!

Με μαζικό αγώνα να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι,

Η φετινή ΔΕΘ θα λάβει χώρα μέσα σε μια οξυμμένη πολιτική κατάσταση. Οι φωτιές που κατακαίουν ακόμα τη χώρα αποδεικνύουν με τον πιο ωμό τρόπο την παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης και του «επιτελικού» της κράτους να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη: ικανοποιητική αντιπυρική προστασία και επαρκή εξοπλισμό της Πυροσβεστικής με τα αναγκαία μέσα και προσωπικό. Το ίδιο επιτελικό κράτος που εξοπλίζεται απέναντι στον εχθρό – λαό συνεχώς με νέα περιπολικά και με αύρες για την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, τώρα στέκεται ανήμπορο, όπως και το χειμώνα απέναντι στα χιόνια ή το φθινόπωρο απέναντι στις βροχές.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ ξεδιπλώθηκε σε όλα τα μέτωπα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζεται. Πλήρης εγκατάλειψη του ΕΣΥ, μείωση κατά 572 εκ. του προϋπολογισμού για την Υγεία, τώρα νέες συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Χτύπημα στο 8ωρο και στην συνδικαλιστική δραστηριότητα των εργαζομένων. Χτύπημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Βάναυσο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Πλήρης ανυπαρξία αντιπυρικής προστασίας και σχεδιασμού απέναντι στις φωτιές τώρα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις περιουσίες χιλιάδων ανθρώπων και φυσικά για το περιβάλλον. Κι ενώ έχει προχωρήσει σε αυτήν την οξυμμένη αντιλαϊκή επίθεση, στη συνέχεια προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη για την εξάπλωση της πανδημίας στην «ατομική ευθύνη» του λαού που δεν «παίρνει τα μέτρα του» ή που τώρα «δεν εμβολιάζεται». Μάλιστα, τώρα έχει ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία διαίρεσης και κοινωνικού αυτοματισμού, δαιμονοποιώντας τους ανεμβολίαστους. Κατασκευάζει στο πρόσωπο τους, το νέο άλλοθι, για να φορτώσει σε αυτούς τις δικές της ελλείψεις που οδηγούν σε μια νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού. Ακόμα περισσότερο, προωθεί τις απολύσεις εργαζομένων, ακόμα και υγειονομικών (εν μέσω πανδημίας!), αυτή τη φορά με πρόσχημα το μη εμβολιασμό τους. Είναι φανερό ότι οι δικές της παλινωδίες και αντιφάσεις φουντώνουν τις αντιεπιστημονικές απόψεις, που φτάνουν μέχρι την άρνηση του εμβολιασμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει πράξει όλα τα παραπάνω, ούτε τώρα νοιάζεται για τη δημόσια υγεία, αλλά ψάχνει ένα ακόμα βολικό άλλοθι για να προχωρήσει την αντιλαϊκή πολιτική της. 

Εργαζόμενοι, άνεργοι νεολαίοι,

Η κυβέρνηση μπόρεσε ως τώρα να περάσει μια σειρά από νομοσχέδια με τη στήριξη ή την ανοχή των υπολοίπων αστικών και ρεφορμιστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, τα οποία κάτω από τη γραμμή της «εθνικής ενότητας και ομοψυχίας» απέναντι στον κορονοϊό, ή τώρα τις φωτιές, συντάχθηκαν ή υποτάχθηκαν στην κυβερνητική πολιτική. Μπόρεσε γιατί έχει τη στήριξη των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα, ιδιαίτερα του ανεκδιήγητου Παναγοπούλου, προέδρου της ΓΣΕΕ, ο οποίος μάλιστα προτείνει την μη πραγματοποίηση διαδήλωσης στη ΔΕΘ λόγω του «υγειονομικού κινδύνου». Μπόρεσε γιατί  δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά, από το ΚΚΕ μέχρι διάφορους άλλους, υιοθέτησαν τη γραμμή του «μετά θα λογαριαστούμε» και υποτάχθηκαν στην κυβέρνηση.

Μπροστά στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, μπροστά στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο που ετοιμάζουν ΕΕ και κυβέρνηση με το Ταμείο Ανάκαμψης, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία πρέπει να βγουν μαζικά στο δρόμο. Να οργανωθούν στα σωματεία τους, να οργανώσουν την αντίσταση τους απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί όλο το λαό να βαδίσει στο δρόμο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της προηγούμενης περιόδου. Να βαδίσουμε στο δρόμο που βάδισαν οι καθηγητές, οι φοιτητές ιδιαίτερα που έσπασαν τις φασιστικές απαγορεύσεις, οι εργαζόμενοι για την υπεράσπιση του 8ωρου. Καλεί σε μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις στη ΔΕΘ, κόντρα στη γραμμή της υποταγής στην κυβέρνηση, ενωτικά, κόντρα στη γραμμή της διάσπασης.

Μαζικά να αντιταχτούμε στην καταστροφική κυβερνητική πολιτική

Όλοι στην κινητοποίηση στις 11 Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ

 Κ.Ο. Θεσσαλονίκης Μ – Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το