Θεσσαλονίκη: Όλοι-ες στη διαδήλωση Πέμπτη 3 Ιούνη, 1μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στη διαδήλωση την Πέμπτη 3 Ιούνη στο Άγαλμα Βενιζέλου που καλούν ήδη εκπαιδευτικά σωματεία. Όπως είναι γνωστό, η ΓΣΕΕ βάζει πλάτες στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και προκήρυξε απεργία στις 10 Ιούνη, κόντρα στην ήδη υπάρχουσα της ΑΔΕΔΥ στις 3 Ιούνη.

Η ΓΣΕΕ με την πλήρη σύμπλευση ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, αντί να στηρίξει την απεργία στις 3 Ιούνη, κηρύσσει την αναστολή του αγώνα και την υποταγή στην κυβέρνηση και θέλει να κάνει την απεργία στις 10 Ιούνη “ντουφεκιά στον αέρα”.

Οι ίδιες δυνάμεις που θάβουν τον αγώνα, αντίστοιχα, επέβαλλαν στην ΑΔΕΔΥ και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας την αναστολή της προκηρυγμένης απεργίας στις 3 Ιούνη, μεταθέτοντάς την στις 10. Κι όχι μόνο οι κλασσικοί εργατοπατέρες των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Στη μετάθεση της απεργίας συναίνεσε και το, κατά τα άλλα, αδιάλλακτο, ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ που πρωί βράδυ κηρύσσει την κλιμάκωση του αγώνα, που πρωί βράδυ καταγγέλλει τη “συνδικαλιστική μαφία” όταν χωρίζουν τις έδρες στα συνέδρια των συνδικάτων, τώρα συμπορεύεται μαζί της στην αναστολή της απεργίας και πρακτικά, στην υποταγή στην κυβέρνηση.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, η αγωνιστική στάση που κρατούν πρωτοβάθμια σωματεία, κηρύσσοντας στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις την Πέμπτη 3 Ιούνη σώζει την τιμή του συνδικαλιστικού κινήματος. Επιβάλλουν την ύπαρξη απεργιακών κινητοποιήσεων, κόντρα στη γραμμή της υποταγής στην κυβέρνηση.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στη Θεσσαλονίκη, στην συγκέντρωση-διαδήλωση την Πέμπτη 3 Ιούνη, 1μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το