Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις-κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσπρωτία με πανό αφίσες και μοίρασμα της παρακάτω προκήρυξης.

Μ-Λ ΚΚΕ

 Εργατική  Πρωτομαγιά!

 Μέρα  αγώνων  ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια, την ανεργία, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση

Η εργατική τάξη τιμά φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες  πόλεμου,  ανεργίας, άγριας εκμετάλλευση ,ακρίβειας, και κατάπνιξης των δημοκρατικών – συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που τον πυροδότησε η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας καθώς και οι επεμβάσεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, έχει διαμορφώσει μια νέα επικίνδυνη κατάσταση στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί έκφραση της μεγάλης όξυνσης του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού των ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας και Κίνας. Οι βαριές εξελίξεις στην Ουκρανία έχουν τραγικό θύμα το λαό της, δυναμιτίζουν την ειρήνη και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για όλους τους λαούς και για το λαό μας.


Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει τη χώρα μας στα επικίνδυνα και φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και αλλού. Τόσο η ΝΔ σήμερα όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό ορμητήριο.  Ο πόλεμος αυτός στην Ουκρανία έχει άμεση επίδραση και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις , επιδεινώνει τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με τα  κυριαρχικά δικαιώματά της.
Γι’ αυτό το διεθνιστικό περιεχόμενο της Εργατικής Πρωτομαγιάς  βάζει επιτακτικά το καθήκον της πάλης ενάντια στον πόλεμο, για να σταματήσουν η εισβολή της Ρωσίας και οι επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΕΕ στην Ουκρανία, για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ, για να σπάσουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας. Απαιτεί τον αγώνα των λαών ενάντια στους κοινούς εχθρούς, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τις ντόπιες ολιγαρχίες. Απαιτεί την καταγγελία της παραβίασης ή απειλής για αλλαγή συνόρων και σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων των χωρών.
Ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι διεθνιστικό κάλεσμα της εργατικής τάξης ενάντια στα δεινά που γεννά ο καπιταλισμός και οι κρίσεις του. Οι κεφαλαιοκράτες επιχειρούν να φορτώσουν τις συνέπειες της  κρίσης, που επιταχύνθηκε με το ξέσπασμα της πανδημίας  και τώρα με τον πόλεμο, στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Ο λαός  βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σαρωτικό και παρατεταμένο κύμα ακρίβειας. Τα ψίχουλα, που παρουσίασε σαν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό με θριαμβολογίες ο Μητσοτάκης, μαζί με τα επιδόματα φτώχειας αποτελούν πρόκληση.
Παράλληλα ο νόμος-τερατούργημα Χατζηδάκη, επέφερε σημαντικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, οικοδομώντας ένα αντιδραστικό – αντιδημοκρατικό καθεστώς, που εγκαινιάστηκε με τις φασιστικού τύπου απαγορεύσεις μέσα στην πανδημία. Στόχος του να υποτάξει τα συνδικάτα, να καταστείλει το δικαίωμα στην απεργία, το ύψιστο όπλο  των εργαζόμενων για την περιφρούρηση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
 Η πανδημία επίσης, αφήνει ακόμα έντονο το αποτύπωμά της με το διαλυμένο ΕΣΥ, το αυταρχικό και εκδικητικό μέτρο των αναστολών εργασίας των υγειονομικών μαζί με τα κατασταλτικά μέτρα των απαγορεύσεων, επιβεβαιώνει το μέγεθος της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που είχε την ανοχή και στήριξη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Μέσα σε αυτό το τοπίο, η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει μέρα γενικής κινητοποίησης της εργατικής τάξης που θα ωθήσει τη διεθνή αλληλεγγύη, την αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πάλη, τον αγώνα για τα συνδικαλιστικά, δημοκρατικά, πολιτικά αιτήματά, και για  την απαλλαγή από το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα. Να προβάλει και να διεκδικήσει .

  • Να σταματήσει ο πόλεμος! Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ρωσία από την Ουκρανία! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΕΕ!
  • Σταθερή και πλήρης εργασία για όλους – Συλλογικές συμβάσεις και αύξηση των μισθών -μεροκάματων και των συντάξεων στο κόστος ζωής – Στήριξη των άνεργων χωρίς προϋποθέσεις.
  •  Δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλιση
  • Απόκρουση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων. Μαζικές προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων
  • Έξω ΗΠΑ – Βάσεις – ΝΑΤΟ – ΕΕ
  • Για Δουλειά – Δημοκρατία – Ειρήνη – Εθνική Ανεξαρτησία – Σοσιαλισμό

 1η ΜΑΗ  ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ Εργ. Κέντρου στις 10 πμ  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το