Για το Γιώργο Φιλίππου

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ

Την Τρίτη 29-03-2022 έφυγε από κοντά μας ο φίλος και συναγωνιστής Γιώργος Φιλίππου.

Ο συναγωνιστής Γιώργος γεννήθηκε στις 03-03-1954. Λίγο πριν τη μεταπολίτευση εντάχθηκε και στη συνέχεια υπήρξε καθοδηγητικό στέλεχος της ΠΠΣΠ (Προοδευτική Πανσπουδαστική Συνδικαλιστική Παράταξη) στην Ιταλία (Φλωρεντία), όπου σπούδασε στην Αρχιτεκτονική (1972-1979). Αν και στη συνέχεια δεν είχε καμία οργανωτική ένταξη, υπήρξε φανατικά πολέμιος του ιμπεριαλισμού, εχθρός της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων, πιστός στα ιδανικά του κομμουνισμού και της απελευθέρωσης του ανθρώπου.

Το 1999 γνωρίσαμε στο Χολαργό τον συναγωνιστή Γιώργο διότι εκεί κατοικούσε από παιδί, στο πλαίσιο της δράσης της Αντιπολεμικής Επιτροπής Χολαργού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στη συνέχεια συνεργαστήκαμε μαζί του στο σχήμα ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Νεότεροι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ, γνώρισαν και αγάπησαν τον  ευαίσθητο, ευγενικό και με ιδιαίτερο χιούμορ άνθρωπο, το Γιώργο μέσα από την παρουσία του και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του πολιτικού-πολιτιστικού χώρου “ΣΗΜΑ” της νεολαίας ΠΟΡΕΙΑ, καθώς και από τη συμμετοχή του στο camping της νεολαίας στο Πευκί Ευβοίας και για αυτό το λόγο  η οδύνη από τον ξαφνικό θάνατό του είναι μεγάλη.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 08-04-2022 στις 12 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο Χολαργού και θα ακολουθήσει αποτέφρωση την ίδια μέρα στις 16:15 μ.μ. στη Ριτσώνα.

Κομματική Οργάνωση Βορείων Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το