Η εν ψυχρώ δολοφονία αγροτών που διαδήλωναν ειρηνικά στην Τικούνια της περιφέρειας Λάκχιμπουρ Κέρι της πολιτείας Ουτάρ Πραντές της Ινδίας από το γιο του υπουργού εσωτερικών της χώρας, ο οποίος όρμησε στις 3 Οκτώβρη με το αυτοκίνητό του πάνω στους ανυποψίαστους διαδηλωτές, αποδεικνύει το πόσο λίγο μετράει η ανθρώπινη ζωή για τον ινδουιστικό σοβινιστικό φασισμό που βρίσκεται στην εξουσία. Το παρακάτω βίντεο με τη δολοφονία είναι αποκαλυπτικό.

Αυτό αποτελεί άλλον έναν λόγο για τον οποίο η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να θεωρεί σύμμαχό αυτό το φασιστικό καθεστώς (με το απλοϊκό σκεπτικό «ο εχθρός (Ινδία) του φίλου (Πακιστάν) του εχθρού μου (Τουρκία) είναι φίλος μου»), ό,τι και να λέει ο Δένδιας (ότι τάχα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο-ενώ έχει προσαρτήσει κράτη, ότι τάχα είναι «η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο» κλπ.).

Παρακάτω η ανακοίνωση περιφερειακής οργάνωσης του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού) για τις δολοφονίες αγωνιζόμενων αγροτών ενάντια στους αντιαγροτικούς νεοφιλελεύθερους νόμους της κυβέρνησης Μόντι.

***

ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό): Oι αγωνιστές δεν πρέπει να φοβηθούν από τις δολοφονίες

 «Εσείς όλοι, σχηματίστε ομάδες των 500-1000. Πάρτε ρόπαλα και ετοιμαστείτε. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν πάτε φυλακή. Δεν θα κάτσετε μέσα πάνω από 5 μήνες. Έπειτα, θα γίνετε μεγάλοι ηγέτες.» Αυτή είναι η ομιλία του πρωθυπουργού της Χαρυάνα*1  Μανόχαρ Λαλ Χάταρ σε συγκέντρωση της αγροτικής συσπείρωσης (Κισάν Μόρτσα) του BJP*2  στην Τσαντίγκαρχ*3. Για προβοκάτσιες ενάντια στο κοινωνικό κίνημα Σαχίν Μπαγκ*4, οι ινδουιστές σοβινιστές ηγέτες της χώρας επικαλέστηκαν τις συμμορίες Τούκντε-Τούκντε*5 για να ανοίξουν πυρ και να σκοτώσουν 58 άτομα. Ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας Σούνταρ Ράτζπι προειδοποίησε το λαό της Νταντακαράνυα να μην υποστηρίξει κανείς την πανεθνική μπαντ*6  στις 27 Σεπτέμβρη. Με τέτοια λόγια και έργα, προκαλούνται λούμπεν δυνάμεις και ανοίγουν πυρ εναντίον της αστυνομίας, διασπώντας και προβοκάροντας το κίνημα. Οι έρευνές τους, οι ποινικές διαδικασίες και η διαστρέβλωση των γεγονότων διασώζουν όσους βρίσκονται στην εξουσία.

Πέντε αγωνιστές ιθαγενείς στο Σιλίνγκερ πυροβολήθηκαν πρόσφατα και δολοφονήθηκαν. Ο Μουκές Σάρμα, ένας αγρότης από το χωριό Κάσαρ, στις 17 Ιούνη, αυτοπυρπολήθηκε στη Μπαχαντούργκαρχ της Χαρυάνα. Τέσσερις αγρότες, οι Νακσάτρα Σινγκχ, Ντάλτζιτ Σινγκχ, Λάβπριτ Σινγκχ και Γκούρβιντερ Σινγχκ σκοτώθηκαν επί τόπου όταν ο γιος του υπουργού εσωτερικών της κεντρικής κυβέρνησης Ατζέι Μίσρα, Ασίς, όρμηξε με το αυτοκίνητό του σε μια πορεία διαμαρτυρίας στις 4 Οκτώβρη στην Τικούνια της περιφέρειας Λάκχιμπουρ Κέρι της Ουτάρ Πραντές. Το κόμμα μας καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις δολοφονίες.

Δεκάδες χιλιάδες αγροτών έχουν ξεκινήσει μια ντάρνα*7 απαιτώντας την παραίτηση του υπουργού Μίσρα, ισχυριζόμενοι ότι δεν χρειάζεται ιατροδικαστική εξέταση για τις δολοφονίες που έλαβαν χώρα μπροστά στα μάτια τους. Εξαγγέλθηκε η ποινική δίωξη για δολοφονία εναντίον του γιου του υπουργού, η πληρωμή 4,5 εκ. ρουπίων*8 ως αποζημίωση στις οικογένειες των νεκρών. Δόθηκαν διάφορες εγγυήσεις ότι οι τραυματίες θα λάβουν 1 εκ. ρουπίες*9 και θα δοθούν θέσεις εργασίας στους συγγενείς. Όμως, οι κυβερνητικές έρευνες και οι ιατροδικαστικές εξετάσεις είναι οι εξυπνότεροι τρόποι για να διασωθούν οι ευρισκόμενοι στην εξουσία άνθρωποι. Αν ο δικαστής Λόγια, ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση Σόχραμπ Ουντίν Σέιχ*10  πέθανε ξαφνικά*11, γιατί να μην ειπωθεί από τους Βραχμάνους του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι πέθαναν από φυσιολογικά αίτια οι Νακσάτρα Σινγκχ, Ντάλτζιτ Σινγκχ, Λάβπριτ Σινγκχ και Γκούρβιντερ Σινγχκ; Αναρτούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες που παραποιούν τα γεγονότα, για να δικαιολογήσουν όσα συνέβησαν. Για αυτό, το κόμμα μας καλεί σε μποϊκοτάζ των ερευνών και των αποζημιώσεων, καθώς και σε πάλη μέχρι οι ένοχοι να τιμωρηθούν. Επίσης, καλεί άλλη μια φορά σε σαρωτική ήττα του Μπαρατίγια Τζανάτα (Ινδικού Λαϊκού) Κόμματος στις επερχόμενες εκλογές στην Ουτάρ Πραντές και σε έξι ακόμα πολιτείες και τον εξοστρακισμό και τιμωρία όσων προωθούν τους αντιαγροτικούς νόμους.

Οι αγρότες παλεύουν ενάντια σε αυτούς τους αντιαγροτικούς νόμους της κυβέρνησης για πάνω από ένα χρόνο. Η ντάρνα των αγροτών στο Δελχί διαρκεί πάνω από 10 μήνες. Όλη η χώρα συμμετέχει σε αυτούς τους αγώνες. Το Μπαρατίγια Τζανάτα (Ινδικό Λαϊκό) Κόμμα κλονίζεται με αυτούς τους αγροτικούς αγώνες. Χάνει τις εκλογές στις πολιτείες. Για αυτό το κόμμα, τα μέλη του, η μητρική οργάνωση RSS*12 και οι «ακόλουθοί» της επιδίδονται σε φυσικές επιθέσεις εναντίον των ηγετών των αγωνιζόμενων αγροτών παντού. Τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και συσχετίζουν άσχετα γεγονότα με το κίνημα για να το συκοφαντήσουν. Το κόμμα μας καταδικάζει όλες αυτές τις αθλιότητες.

Ο διπλασιασμός του αγροτικού εισοδήματος επί Μόντι*13 θεωρείται μάννα εξ ουρανού, όμως, με μια πτώση κατά 8,9%, ο ινδός αγρότης ζει σε χειρότερες συνθήκες από το μέσο μισθωτό. Η κεντρική κυβέρνηση, που βάζει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων πάνω από όλα, προειδοποιεί το αγροτικό κίνημα να αποσυρθεί και προσφεύγει σε επιθέσεις. Η επιδημία του κορονοϊού χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για να τσακίσει τη ντάρνα, υπονομεύοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη των αγροτών. Όμως αυτά μόνο αυξάνουν την αγωνιστική επιμονή των αγροτών.

Εμπρός, ας αγωνιστούμε όλοι. Ας παλέψουμε ενωμένοι. Το σημερινό αγροτικό κίνημα πρέπει να παρέχει την αλληλεγγύη του σε όλους τους εν εξελίξει αγώνες στη χώρα. Χρειάζεται να συνδεθεί το αγροτικό κίνημα με τα κινήματα των καταπιεζόμενων ανθρώπων, οικοδομώντας έτσι ένα ισχυρό πανεθνικό κίνημα. Το κόμμα μας δηλώνει ξεκάθαρα ότι το αγροτικό κίνημα θα συνεχίσει με διάφορες μορφές σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος της εκμετάλλευσης από τις μεγάλες επιχειρήσεις και ότι το ίδιο θα παρέχει ηγεσία σε όλα αυτά τα λαϊκά κινήματα.

Πρατάπ

Εκπρόσωπος Τύπου

Περιφερειακό Γραφείο Κέντρου

Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό)


Μετάφραση στα ελληνικά από τη γλώσσα Τελούγκου με τη βοήθεια μηχανών μετάφρασης parapoda.


Σημειώσεις parapoda

*1 Πολιτεία της Ινδίας με 25.000.000 κατοίκους

*2 Ινδικό Λαϊκό Κόμμα, το κυβερνών κόμμα

*3 Κοινή πρωτεύουσα των πολιτειών Παντζάμπ και Χαρυάνα

*4 Λαϊκό κίνημα μεταξύ Δεκέμβρη 2019 και Μάρτη 2020, με μπροστάρισσες γυναίκες, με αφορμή την τροποποίηση του νόμου περί υπηκοότητας, που ευνοούσε την απόδοσή της σε μη μουσουλμάνους από τις γειτονικές χώρες και την αφαίρεσή της από ντόπιους μουσουλμάνους

*5 «Αποσχιστικά στοιχεία», όρος που χρησιμοποιεί το ΒJP σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων

*6 Μορφή κινητοποίησης στη Νότια Ασία που περιλαμβάνει όχι μόνο απεργία, αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας

*7 Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από γραφείο ή σπίτι κάποιου αξιωματούχου μέχρι την εκπλήρωση του αιτήματος

*8 Περίπου 51.600€

*9 Περίπου 11.480€

*10 Ο άνθρωπος που φέρεται κατ’ εντολή Μόντι να εκτέλεσε το 2003 τον υπουργό εσωτερικών του BJP στη Γκουτζαράτ, Χάρεν Πάντυα, επί πρωθυπουργίας Μόντι στην πολιτεία αυτή, και στις 26/11/2005 δολοφονήθηκε μαζί με τη σύζυγό του από αστυνομικούς

*11 Το 2014, ενώ δήλωνε ότι πρέπει να καταθέσει για την υπόθεση ο υπουργός εσωτερικών της Ινδίας επί Μόντι, Αμίτ Σαχ. Το 2018, ο ανώτατος δικαστής Ντιπάκ Μίσρα δήλωσε ότι ο Λόγια πέθανε από φυσικά αίτια και απέρριψε το αίτημα για έρευνα

*12Εθνική Οργάνωση Εθελοντών

*13 Στόχος που έχει θέσει ο Μόντι ως το 2022

Πηγή: parapoda.wordpress.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το