Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό)

Κεντρική Επιτροπή

Δελτίο Τύπου

26 Μάρτη 2023

Να καταδικάσουμε τις δηλώσεις του φασίστα Αμίτ Σαχ στην Τσατίσγκαρχ κατά την 84η επέτειο από την ίδρυση των CRPF για την εντατικοποίηση της καταστολής του λαϊκού κινήματος και των μαοϊστών

Ο Αμίτ Σαχ (σ.parapoda: Υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας), σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Τζάγκνταλπουρ (σ.parapoda: Πρωτεύουσα της επαρχίας και της περιφέρειας Μπαστάρ στην πολιτεία Τσατίσγκαρχ), δήλωσε ότι ο πόλεμος με τους μαοϊστές βρίσκεται στην τελική του φάση και ότι οι CRPF (σ.parapoda: Κεντρικές Εφεδρικές Αστυνομικές Δυνάμεις) έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των Αντιβάσι.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΙ (Μαοϊκού) απερίφραστα καταδικάζει τη δήλωση αυτή του Αμίτ Σαχ. Στο όνομα της ανάπτυξης, οι κεντρικές και πολιτειακές κυβερνήσεις καταστέλλουν τα απαράγραπτα δικαιώματα των Αντιβάσι. Πραγματική πρόθεση πίσω από την επίσκεψη Αμίτ Σαχ στην Τσατίσγκαρχ είναι η παρακίνηση του προσωπικού των CRPF ενάντια στους Αντιβάσει και η εμπλοκή τους στον κύκλο της βίας. Η κυβέρνηση RSS–BJP (σ.parapoda:Ινδικό Λαϊκό Κόμμα, το κυβερνών κόμμα με μητρική οργάνωση την πρώτη, που αποτελεί τη μεγαλύτερη φασιστική οργάνωση στον κόσμο) καταστέλλει το λαό και επιθυμεί να εξαλείψει το κόμμα των μαοϊστών προκειμένου να διευκολύνει τη λεηλασία των φυσικών πόρων της αγαπημένης μας χώρας από τα χέρια του ξένου κεφαλαίου και των κομπραδόρων αστών όπως οι Αντάνι και Αμπάνι.

Στη Μπαστάρ, καθώς και σε όλη την Ινδία, ο λαός εξεγείρεται μαζικά ενάντια στο αντιλαϊκό μοντέλο ανάπτυξης της κυβέρνησης BJP στο κέντρο και της κυβέρνησης του Κογκρέσου στην Τσατίσγκαρχ. Ο λαός θαρραλέα εξεγείρεται ενάντια στη στρατιωτικοποίηση και τη δημιουργία στρατοπέδων των CRPF στη γη του. Για την καταστολή όλων αυτών των κινημάτων, η κυβέρνηση BJP έχει δημιουργήσει 125 στρατόπεδα των CRPF σε όλες τις περιοχές βάσης του κόμματος των μαοϊστών, ενώ μόνο στη Μπαστάρ, τα τελευταία δύο χρόνια, συνολικά 53 στρατόπεδα έχουν δημιουργηθεί, κάτι που τη μετέτρεψε σε ένα από τα πλέον στρατιωτικοποιημένα μέρη στον πλανήτη Γη. Πέραν αυτού, το BJP ενθαρρύνει βομβαρδισμούς από αέρος των περιοχών βάσης του κόμματος. Μετά την επίσκεψη Αμίτ Σαχ, η περικύκλωση και τα πλήγματα από αέρος θα ενταθούν.

Ο πόλεμός μας δεν στρέφεται εναντίον των CRPF. Ο πόλεμός μας, συγκεκριμένα, στρέφεται ενάντια στις άρχουσες τάξεις και το καθεστώς τους που προκαλούν τεράστια δεινά στον απλό κόσμο. Ο πόλεμός μας είναι για την Ισότητα, την Αξιοπρέπεια, την Δικαιοσύνη, την Ελευθερία, το Νερό, το Δάσος και τη Γη. Είναι οι άρχουσες τάξεις που χρησιμοποιούν τις CRPF ως πιόνι τους ενάντια στους μαοϊστές και το λαό, υποκινώντας τις CRPF, με δηλώσεις όπως ότι οι μαοϊστές είναι αντεθνικοί τρομοκράτες. Κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των CRPF υπό το καθεστώς του BJP. Εκατοντάδες μέλη των CRPF έχουν αυτοκτονήσει από τότε που το BJP ήρθε στην εξουσία (σ.parapoda: Το πρόβλημα επεκτείνεται σε όλα τα σώματα των ινδικών ενόπλων δυνάμεων, βλ. εδώ). Καλούμε τα μέλη των CRPF να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στην απάνθρωπη μεταχείριση που υφίστανται καθημερινά κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στα χέρια των ανωτέρων διοικητών τους. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΙ (Μαοϊκού) επίσης καλεί όλες τις μαζικές και ταξικές οργανώσεις, τους εργάτες, τους αγρότες, τους Αντιβάσι, τις γυναίκες, τους διανοούμενους και τις οργανώσεις των καταπιεζόμενων εθνοτήτων να εξεγερθούν ενάντια στην Επιχειρηματικοποίηση και τη Στρατιωτικοποίηση στη Μπαστάρ και σε άλλα μέρη της Ινδίας.

Abhay

Εκπρόσωπος Τύπου

της Κεντρικής Επιτροπής

του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού)

Στη φωτογραφία μαχητές του καθοδηγούμενου από το ΚΚΙ (Μαοϊκό) Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού

Μετάφραση από τα αγγλικά parapoda.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το