Χθες το πρωί η “δικαιοσύνη” αποφάσισε ότι οι 9 συλληφθέντες στη χθεσινή διαδήλωση της Αθήνας θα μείνουν ένα 48ωρο ακόμη στο κελί, γιατί δεν πρόκανε να τους εξετάσει ο ανακριτής…

Πάντως ο 18χρονος Κώστας Κ. μέλος της ν. Κ.Α. άκουσε από μακριά τον πατέρα του την ώρα που αλυσοδεμένο τον φέρναν στην Ευελπίδων να του λέει τα καλά μαντάτα, ότι πέρασε στη σχολή που ήθελε, την Νομική Αθήνας, με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Κι έτσι, όπως λέει και ο αγωνιστής δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, θα αρχίσει τη μελέτξ του στο δίκαιο, με το δίκιο του αγώνα, το δίκιο των πολλών!

Οι εννιά συλληφθέντες

Την ώρα που τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που έχουν αποτυπώσει την άγρια καταστολή με τον διεμβολισμό διαδηλωτών από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράλληλα παρέπεμψε σε δίκη με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες τούς εννιά συλληφθέντες στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τη δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορία δεν έχει προσωποποιηθεί και σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές αφορά επίθεση με μολότοφ σε πολύ κοντινή απόσταση και σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Για τους εννιά συλληφθέντες (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα) ασκήθηκε δίωξη για τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή) και εννιά πλημμελήματα (διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωση κρατούμενου , φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία).

Οι εννιά συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Στον αύλειο χώρο της Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν έως 500 αλληλέγγυοι και φώναξαν συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων και κατά των αστυνομικών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το