Η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει σε πλήρη εναρμόνιση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, γεγονός που επιφέρει δύο σημαντικές αλλαγές στη φοίτηση στα κυπριακά σχολεία.

Η πρώτη αφορά στη χρήση μονών θρανίων και η δεύτερη στην ανακατανομή των τάξεων σε περισσότερες από μία σχολική αίθουσα. Σε σχέση με τα μονά θρανία ο Υπουργός Παιδείας αποκάλυψε ότι έχουν ήδη παραγγελθεί κάποιες μικρές ποσότητες, ενώ πρόθεση είναι να αγοραστούν ακόμα 19 χιλιάδες θρανία.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του μέτρου το Υπουργείο Παιδείας δέχθηκε έντονη κριτική για καθυστέρηση, καθώς απομένουν μόλις δύο εβδομάδες για την έναρξη της ιδιάζουσας σχολικής χρονιάς. Την ίδια ώρα, ερωτηματικά εγείρονται και για το κατά πόσον το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό για να μπορέσει να εφαρμόσει το μέτρο της ανακατανομής των τμημάτων, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να ζητούν νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι, όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας για μαθητές από έξι χρονών και πάνω, αλλά και από τους εκπαιδευτικούς.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το