Nέα αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου κατέθεσε η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), με αφορμή τα όσα είχε πει σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν σε άρθρο του, τον Αύγουστο του 2020, για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι.

Η ΕΑΑΣ (και για όσους δεν ξέρουν είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπαγόμενο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,) είχε προσφύγει πάλι κατά του Ν. Μπογιόπουλου αλλά εκείνη η αγωγή που εκδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2021 απορρίφθηκε. Τώρα κατέθεσαν νέα αγωγή, η οποία πρόκειται να συζητηθεί στις 27 Οκτωβρίου 2022 (Η προηγούμενη αγωγή, που απορρίφθηκε, είχε εκδικαστεί στις 21 Οκτώβρη 2021)

Ένα χρόνο σχεδόν μετά την εκδίκαση και απόρριψη της προηγούμενης κατάπτυστης αγωγής της σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) επανέρχεται με νέα αγωγή – καρμπόν, με την οποία ζητά 70.000 και τη φυλάκιση του δημοσιογράφου για 6 μήνες με αφορμή τα όσα είχε πει σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν σε άρθρο του, τον Αύγουστο του 2020, για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι.

Είναι προφανές ότι και η νέα αγωγή, όπως και η παλιότερη, προκαλεί κάθε άνθρωπο που δεν ανέχεται την κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας, τον αντικομμουνισμό, την βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών φρασεολογία, στα οποία επιδίδονται κατ’ επανάληψη τα στελέχη της συγκεκριμένης ένωσης, που εκτός των άλλων φιγουράρουν σε πλήθος εκδηλώσεων μαζί με διάφορα φασιστοειδή και καταδικασμένους εγκληματίες ναζιστές.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και τα Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης καταγγέλλουν και τη νέα αγωγή της ΕΑΑΣ σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου και απαιτούν να καταπέσει και η νέα δίωξη και προσπάθεια φίμωσης του Νίκου Μπογιόπουλου από την ΕΑΑΣ όπως και η προηγούμενη

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το