Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, στο σπίτι του οποίου εισέβαλε η αστυνομία και αφού ξυλοκόπησαν αυτόν και τους δυο γιους του τους προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται, γεννήθηκε στην Πάτρα, τον Απρίλιο του 1964. 

Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις στην Πάντειο και σκηνοθεσία στη σχολή Λυκ. Σταυράκου. Εχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη κοντά στους Παντελή Βούλγαρη, Nίκο Περάκη, Φρίντα Λιάππα, Διαγόρα Χρονόπουλο.

Ως διευθυντής παραγωγής στην ταινία «Λευτέρης Δημακόπουλος», ενώ έχει σκηνοθετήσει ταινίες, όπως οι βραβευμένες «Ο Τσαλαπετεινός του Wyoming», «Γαμήλια Νάρκη».

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία μετά το σάλο που προκλήθηκε προσπάθησε να τους κατηγορήσει για «βία» και συμμετοχή στην κατάληψη, γεγονός που η οικογένεια αρνείται κατηγορηματικά. Οι γείτονες της κατάληψης Ματρόζου προτίθενται μάλιστα να κάνουν μήνυση στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία.

Αντιδράσεις και δηλώσεις συμπαράστασης έχουν κατακλύσει τα social media.

Stefanos Spiliopoulos

12 ώρες · 

Ο Δημήτρης Ινδαρες, σκηνοθέτης και άνθρωπος χαμηλών τόνων μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ με σπασμένα γυαλιά και ακουστικό βαρηκοΐας. Για την κρατική προπαγάνδα προσπάθησε να αρπάξει όπλο μπάτσου.
Τα παιδιά του εξετάζονται σε δημόσιο νοσοκομείο ενώ πάρα την δίωξη δεν τους έχει επιτραπεί να επικοινωνήσουν με δικηγόρο. Για την κρατική προπαγάνδα είχαν οργανώσει την κατάληψη
Δεκάδες γείτονες θέλουν να καταθέσουν υπέρ της οικογένειας για να επιβεβαιώσουν τα όσα υποστηρίζει. Για την κρατική προπαγάνδα όσα είδαμε στις εικόνες δεν είναι αλήθεια, οι φωτογραφίες παραπλανουν ενώ η οικογένεια Ινδαρε είναι περίπου επικίνδυνοι τρομοκράτες
Δύο παράλληλες πραγματικότητες, στη μία ένας άνθρωπος ζητά σεβασμό στα συνταγματικά του δικαιώματα και στην άλλη το κράτος τον ξεσκίζει την ώρα που τα παπαγαλάκια συστήματος κανιβαλιζουν λέγοντας ψέματα και προσπαθώντας να πείσουν τους αποβλακωμενους τηλεθεατες και ψηφοφόρους τους.
Πλέον όποιος δεν είναι απέναντι σε τέτοιες πρακτικές είναι μαζί τους, τα ψέματα τελείωσαν, ή με την δημοκρατία ή με τους φασίστες

Mania Papadimitriou13 ώρες πριν

Ε λοιπον στο σπιτι που παραβιασαν καθε νομοθεσια τα οργανα στο κουκακι μενει ο σκηνοθετης Δημητρης Ινδαρες με την οικογενεια του Αυτους πηγαν στη ΓΑΔΑ γιατι ζητησαν εντολη εισαγγελεα για να ανοιξουν την πορτα Τον γνωριζουμε ολοι Αλλοι εχουμε παιξει σε ταινιες του κι αλλοι εχουμε συνεργαστει μαζι του σε ταινιες άλλων οπου δούλευε Μιλάμε για υπεροχο ανθρωπο και καλλιτεχνη Για οικογενειαρχη ,ευγενη ανθρωπο και εξαιρετικα συγκρατημενο στις αντιδρασεις του Αλλα ανθρωπο που σαφως ξερει τα δικαιωματα του Πιστευω οτι ολος ο κινηματογραφικος κοσμος πρεπει να ξεσηκωθει και να ουρλιαξει γι αυτο που του συνεβη

Οσο για την ΧΑ καλα αυτο δεν το σχολιαζω καν Χρειαζεται να ουρλιαζουμε απ το πρωι ως το βραδυ

app-facebookPeny Xenaki13 ώρες πριν

Μέρα αποφράδα σήμερα 1)Το ντου στο σπίτι στο Κουκάκι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ 2) Η εισαγγελική πρόταση που αθωώνει την ΧΑ 3) Η απόφαση του ΚΑΣ που κάνει χαρτοπόλεμο τα Αρχαία στην Βενιζέλου…Αν ανεχθούμε και άλλα θα είμαστε για φτύσιμο

Niko Efstathiou

13 ώρες · 

Περα απο την αδικαιολογητη βια, εχω σοκαριστει με την παραπληροφορηση που διακινει η αστυνομια.

Ειναι τραγικο ψεμα πως τα παιδια συμμετειχαν στην καταληψη. Ενας απο τους δυο γιους ειναι φιλος μου, ασκουμενος δικηγορος, μουσικος – και ειναι επιβεβαιωμενο απο μενα προσωπικα πως δεν ειχε κανεναν απολυτως οργανωτικο ρολο στην καταληψη. Με πιτζαμες και χωρις παπουτσια τον πηγαν στο τμημα – αλλα το λαικο δικαστηριο βιαστηκε στο μεταξυ να βγαλει τυφλα συμπερασματα.

Από επικοινωνία με την ΓΑΔΑ γνωρίζω επισης οτι τα δυο παιδιά εξετάζονται για κακοποιηση σε δημοσιο νοσοκομέιο, και ο πατέρας έχει σπασμένα γυαλία και ακουστικό βαρηκοΐας. Να σημειωθεί πως παρότι υπάρχει ποινική δίωξη, δεν έχει επιτραπεί ακόμα στα παιδιά να συναντηθούν με τον πληρεξούσιο δικηγόρο.

Τα καλα νεα: η αληθεια δεν θα αργησει να φανερωθει. Μαθαινω πως δεκαδες γειτονες ειδαν το περιστατικο απο τα μπαλκονια τους και επιθυμουν να καταθεσουν και να επιβεβαιωσουν την εκδοχη της οικογενειας.

Πηγή: tvxs.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το