Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης των Εργατικών, καθώς είδε τα ποσοστά τους να μειώνονται δραματικά στις ευρωεκλογές, θα ταχθεί υπέρ μιας σαφούς αλλαγής της πολιτικής του κόμματος όσον αφορά το Brexit και υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

Ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού κόμματος κάλεσε όποιον γίνει ο νέος πρωθυπουργός της χώρας να θέσει σε δοκιμασία το σχέδιο για το Brexit με ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι το κόμμα του θα πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της παραμονής.

Σε επιστολή προς τα μέλη του Εργατικού κόμματος, ο Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία για να παραμείνει η χώρα στην Ε.Ε. και να σταματήσει τον όποιο νέο ηγέτη από το να βγάλει τη Βρετανία από το μπλοκ χωρίς μια συμφωνία ή να σταματήσει αυτό που χαρακτήρισε ένα «καταστροφικό Brexit των Τόρις (Συντηρητικών)».

«Όποιος γίνει νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει την αυτοπεποίθηση να θέσει τη συμφωνία του ή τη μη συμφωνία και πάλι στην κρίση του λαού σε δημοψήφισμα» αναφέρει ο Κόρμπιν στην επιστολή.

«Σε αυτές τις συνθήκες, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Εργατικοί θα κάνουν εκστρατεία υπέρ της παραμονής και ενάντια στη μη συμφωνία ή σε μια συμφωνία των Τόρις που δεν προστατεύει την οικονομία και τις θέσεις εργασίας» προσθέτει.

Διευκρινίζοντας τη στάση του για το Brexit, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος στοχεύει να αποφύγει βαθιές διχόνοιες που έχουν κλονίσει το κόμμα του από το δημοψήφισμα του 2016.  Παρόλο που Εργατικό κόμμα είναι ως επί το πλείστον φιλοευρωπαϊκό, ωστόσο περίπου το ένα τρίτο των μελών του κόμματος υποστηρίζει το Brexit καθώς κατηγορεί την ΕΕ για απώλειες θέσεων εργασίας και ανεπιθύμητη μετανάστευση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το