Μονογονεϊκή οικογένεια, αποτελούμενη από τη μητέρα και το 9χρονο παιδί της με σακχαρώδη διαβήτη, απειλείται με διακοπή ρεύματος, καθώς αδυνατεί να καταβάλει το σύνολο των 1.150 ευρώ, που της ζητείται ως προκαταβολή από τη ΔΕΗ για να μπορέσει να ρυθμίσει το συνολικό χρέος σε αυτή.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών, η αδυναμία επαρκούς στελέχωσης των σχολείων με σχολικούς νοσηλευτές υποχρέωνε το προηγούμενο διάστημα τη μητέρα να βρίσκεται κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου δίπλα στην κόρη της για τον έλεγχο του διαβήτη της.

Με την πρόσληψη σχολικού νοσηλευτή, η μητέρα κατάφερε πλέον να προσληφθεί για ένα 8μηνο στον δήμο Κηφισιάς και με τον πενιχρό μισθό των 460€ προσπαθεί να δώσει τη μάχη της επιβίωσης.

Όσο για το προνοιακό επίδομα που λαμβάνει το παιδί δεν επαρκεί καν για τις ανάγκες της κοστοβόρας πάθησης του σακχαρώδους διαβήτη.

Από τη ΔΕΗ ΑΕ, ωστόσο, δέχεται την απειλή ότι αν δεν πληρώσει το προαναφερθέν υπέρογκο ποσό, θα προχωρήσει άμεσα σε διακοπή ρεύματος.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω μητέρα είχε περιουσιακό στοιχείο (κατοικία), το οποίο πριν βγει σε πλειστηριασμό για την οφειλή του χρέους της στην εφορία είχε κατασχεθεί από το έτος 2013 εις χείρας τρίτου (εφορία).

Τα αποδεικτικά που επιβεβαιώνουν ότι το σπίτι εκπλειστηριάστηκε, δεν λαμβάνονται υπόψη από τη ΔΕΗ ώστε να ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο η μονογονεϊκή οικογένεια, διότι αφορούν το παρόν οικονομικό έτος 2018, ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα δέχεται τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου οικονομικού έτους!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το