Τι θα λέγατε για μια αρχαιολογική βόλτα στο κέντρο της πόλης στα βήματα του Δημήτρη Πικιώνη;

 
Το ΣΗΜΑ οργανώνει περιήγηση-ξενάγηση, αυτή την Κυριακή το απόγευμα, 14/06.

Ακολουθώντας τα λιθόστρωτα μονοπάτια που διαμόρφωσε ο Δημήτρης Πικιώνης πριν από περίπου 60 χρόνια, θα οδηγηθούμε στους Δυτικούς Λόφους της Αθήνας: τους λόφους της Πνύκας, των Μουσών και των Νυμφών, που περιβάλλουν και προστατεύουν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Κατά την αρχαιότητα, αυτή η περιοχή περιελάμβανε τους πιο πολυσύχναστους χώρους και δρόμους της πόλης και αποτέλεσε κομβικό σημείο για την οχύρωση της πόλης, για το εμπόριο, για τη δημοκρατία αλλά και για την αστρονομία. Και όχι μόνο:

Μυθικοί ήρωες, αρχαίοι φιλόσοφοι, επιφανείς Ρωμαίοι, Ενετοί εισβολείς, Οθωμανοί τοποτηρητές, σύγχρονοι πρωταγωνιστές, όλοι στο διάβα μας!

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε αποτελεί έναν από τους πιο πυκνούς σε ιστορία προορισμούς περιπάτου για τους περιηγητές της πόλης. Θα περπατήσουμε και θα γνωρίσουμε τις ιστορίες που ενέπνευσαν τον σπουδαίο Έλληνα αρχιτέκτονα για να δημιουργήσει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο μνημείο αρχιτεκτονικής. 

Θα μας ξεναγήσουν οι αρχαιολόγοι Ιωάννα Ζαχαροπούλου και Ντίνα Κυριαζή.

Σημείο συνάντησης: ο κόμβος (με την ελιά στη μέση) Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου.Πρόσβαση: Μετρό στάση Ακρόπολη (Γραμμή 2)

Αυστηρή ώρα συνάντησης: 18:30 & 19:00 (θα διαμορφωθούν δυο γκρουπ των 18 ατόμων έκαστο, για να τηρούμε τις αποστάσεις!)

Τιμή συμμετοχής: μόλις 5 ευρώ!

Συμμετοχή μόνο έπειτα από τηλεφωνική κράτηση: 6946174427, Δημήτρης.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών για τα δύο γκρουπ των 18 ατόμων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το