ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ σε ΚΥΤ & ΝΕΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ στον ΥΜΗΤΤΟ

Την εκδήλωση διοργανώνουν η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΥΤ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ – ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ, συλλογικότητες και φορείς της Ηλιούπολης.

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης στηρίζει και συμμετέχει σε αυτή την κινητοποίηση.

Παραθέτουμε στη συνέχεια σχετικό ενημερωτικό μας κείμενο/κάλεσμα.

Ο Υμηττός βρίσκεται το τελεταίο χρονικό διάστημα στο επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων.

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Προστασίας Ορεινού Όγκου Υμηττού (ΣΜΠΕ) για το επικείμενο Προεδρικό Διάταγμα, υπάρχει πλήθος ρυθμίσεων ή παραλείψεων με βλαπτικές συνέπειες για το βουνό.

Μερικές από αυτές είναι:

Η επέκταση του υφιστάμενου Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Αργυρούπολης-Ηλιούπολης των 150KV με την περαιτέρω κατασκευή της «πλευράς» των 400KV, με αντάλλαγμα τη δημιουργία Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Ηλιούπολης-Αλίμου στον ίδιο χώρο σε αντίθεση εκτός των άλλων και με αποφάσεις του Συμβούλιου της Επικρατείας και του Εφετείου Αθηνών.

H μείωση στην πραγματικότητα της Ζώνης Α και η μερική αλλαγή του χαρακτήρα της, όπου από απόλυτης γίνεται υψηλής προστασίας και προστίθεται σε ένα σημαντικό κομμάτι της η γεωργική χρήση.

Η αυθαίρετη δόμηση που ένα μέρος της το νομιμοποιεί με μια διαδικασία που δεν εξασφαλίζει τη μη περαιτέρω ανάπτυξή της, ένα άλλο μέρος της το αφήνει στην ουσία στο απυρόβλητο.

Η διατήρηση σειράς ασύμβατων χρήσεων στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Η νομιμοποίηση των υφιστάμενων νεκροταφείων χωρίς σαφή και ξεκάθαρη απαγόρευση οποιασδήποτε δυνατότητας επέκτασής τους.

Η αποδοχή όλων των υφιστάμενων σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, ενώ είναι βέβαιο ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν πρόκειται να τηρηθεί ο μεταβατικός χρόνος 3ετούς λειτουργίας τους.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

να αντισταθούμε σε σχέδια που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω καταστροφή του ενιαίου οικοσυστήματος του Υμηττού.

ΖΗΤΑΜΕ

 Την απομάκρυνση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Αργυρούπολης-Ηλιούπολης του ΑΔΜΗΕ από τον Υμηττό.

Τη δημιουργία σύγχρονου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου που θα περιλαμβάνει και Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών και Οστών Νεκρών, σε έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Να μην προωθηθεί προς έκδοση το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού που προτείνεται από την ως άνω ΣΜΠΕ και να γίνει εκ νέου επεξεργασία της με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τους στόχους που έθετε το Π.Δ. του 2011 για το δημόσιο συμφέρον και τις κοινωνικές ανάγκες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/4 στις 11 πμ στο τέρμα της Λ. Αργυρουπόλεως

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το