Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε ακόμα κρούσματα του νέου κοροναϊού, ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου από το να στείλει «ειδική αποστολή» στην Αθήνα, με στόχο να βρεθεί «και πάλι» μπροστά από τις εξελίξεις. Όλα αυτά, όταν ο πλανήτης και το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από face news και ρατσιστικά στερεότυπα.

Συγκεκριμένα, το δημοσιογραφικό δαιμόνιο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά, με «θύματα» Κινέζους τουρίστες. Η δημοσιογράφος, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο παρακάτω, άρχισε να σταματάει ανθρώπους στο δρόμο με βάση του παρουσιαστικό τους. Αφού αρχικά προηγείτο ερώτηση για την καταγωγή τους, στη συνέχεια, εφόσον κατάφερνε να εντοπίσει ανθρώπους κινεζικής καταγωγής, τους ρωτούσε για τον κοροναϊό.

Σε μια ιδιαίτερα άβολη στιγμή, μία εκ των ερωτηθέντων, έχοντας προφανώς αντιμετωπιστεί και στο παρελθόν ως «πρέσβης» του ιού, άρχισε να διαβεβαιώνει τη δημοσιογράφο πως δεν πάσχει από τον νέο κοροναϊό.

Ερώτημα φυσικά θα παραμείνει το πόσους ανθρώπους «έκοψε» μέσω face control και ρώτησε με βάση το χρώμα δέρματος και το παρουσιαστικό τους η δημοσιογράφος, πριν να εντοπίσει τουρίστες κινεζικής και όχι άλλης ασιατικής καταγωγής.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το