ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Στον κυβερνητικό εμπαιγμό για 5.250 διορισμούς μετά από 11 ολόκληρα χρόνια αδιοριστίας, όταν μόνο για φέτος έχουμε 6.500 συνταξιοδοτήσεις και 44.000 αναπληρωτές/τριες

Απαντάμε με ανυποχώρητους αγώνες για

  • Την κάλυψη των πραγματικών αναγκών!
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο – προϋπηρεσία
  • Την κατάργηση της ελαστικής εργασίας που «γεννά» εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων!

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη δρομολόγηση των 5.250 διορισμών στη γενική παιδεία για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (και 10.500 μέσα στη διετία) που προαναγγέλθηκαν πριν δύο χρόνια και είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των μεγάλων αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος (Μάρτης του 2018, Ιανουάριος του 2019), με τη μαζική συμμετοχή των αναπληρωτών. Οι 5.250 διορισμοί αποτελούν, όμως, σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και των μαθητών, δεδομένου ότι οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν το 2020 – 21 ήταν 44.097, ενώ με τα 6.500 κενά που προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων φτάνουμε στα 50.100 κενά. Συνεπώς οι 5.250 εξαγγελλόμενοι διορισμοί ανέρχονται μόλις στο 10% των συνολικών κενών. Ακόμη και οι 10.500 διορισμοί που ζήτησε η ΟΛΜΕ στην λογική του «εφικτού», αλλά μακριά από τις υπαρκτές ανάγκες της εκπαίδευσης, απορρίφτηκαν από την ηγεσία του υπουργείου της ελαστικής εργασίας, και των αντιεκπαιδευτικών μέτρων.
(…)

Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να σηκώσει το γάντι του νέου αυτού εμπαιγμού, να καταγγείλει το “φιλοδώρημα” των 5.250 διορισμών, να υπερασπίσει τη σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με μαζικούς διορισμούς που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος. Η νέα ανάταση του φοιτητικού κινήματος που ανάγκασε την κυβέρνηση να παγώσει την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, η νικηφόρα απόκρουση σε πρώτη φάση της αξιολόγησης, η συντριπτική απονομιμοποίηση των εκλογών – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, επιβεβαιώνουν έμπρακτα ότι η κυβέρνηση δεν είναι αήττητη υπό το βάρος των μαζικών κινητοποιήσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·      Μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση την προϋπηρεσία και το πτυχίο – καμιά απόλυση αναπληρωτή! Όχι στο προσοντολόγιο. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους! Δεν περισσεύει κανείς!

·      Άμεση κάλυψη με μόνιμους διορισμούς των πραγματικών κενών που καλύπτουν κάθε χρόνο οι αναπληρωτές και των κενών από τις νέες αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να μην οδηγηθεί σε περαιτέρω αποψίλωση απαιτούνται το λιγότερο 19.000 μόνιμοι διορισμοί! (16.000 στην Γ.Π – 3000 στην Ε.Α)

·      Αποκατάσταση της κανονικής ροής διορισμών κάθε χρόνο βάσει συνταξιοδοτήσεων (1:1) και νέων αναγκών

·      Κατάργηση της ελαστικής εργασίας και των αδιαφανών τοποθετήσεων, των τρίμηνων συμβάσεων και των προσλήψεων – απολύσεων από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης!

·      Μείωση του αριθμού των μαθητών στους 15 ανά τμήμα, 15 στις Ομάδες Προσ/λισμού, 10 στα εργαστήρια! Να επανέλθουν στα σχολεία οι ειδικότητες που εξοβελίστηκαν με τα νέα αναλυτικά προγράμματα πχ κοινωνιολογία, καλλιτεχνικά κ.α!

·      Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα!

·      Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας!

·      Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές!

·      Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ψηφίστηκαν μέσα στην πανδημία (ν. 4692/20, ν.4763/20 για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, ν. 4777/21, που θα σημάνουν μαζική εκδίωξη μαθητικού πληθυσμού από τη λυκειακή βαθμίδα)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το