Σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα επιδόθηκαν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης της Βραζιλίας και ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου, σχεδιάζοντας μέσα σ’ έναν ακροδεξιό παροξυσμό γενικευμένη επίθεση στα δημοκρατικά, εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Η νέα κυβέρνηση ετοιμάζει μαζικό πογκρόμ.  Σχεδιάζει να απολύσει τους συμβασιούχους στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να “εκκαθαρίσει” τη Βραζιλία από “τις σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ιδεολογίες”(!!), όπως ανακοινώθηκε  μετά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Μπολσονάρου, ορκισμένος αντικομμουνιστής, νοσταλγός της δικτατορίας, «αγαπημένο παιδί» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και βασική επιλογή τμημάτων της αστικής τάξης της Βραζιλίας, επιδιώκει να επιβάλει καθεστώς τρόμου στη χώρα από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του.

«Έχουμε το θάρρος να καθαρίσουμε το σπίτι μας από την αρχή». Με αυτή τη φράση, ο επικεφαλής της κυβέρνησης Μπολσονάρου, Όνιξ Λορενζόνι προανήγγειλε εκκαθαρίσεις σοσιαλιστών και κομμουνιστών από τον δημόσιο τομέα της Βραζιλίας, αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Μπολσονάρου σκοπεύει λοιπόν να απολύσει τους συμβασιούχους με τέτοιες ιδέες από τον Δημόσιο τομέα, καθώς όπως σημείωσε ο εκπρόσωπός του «Δεν έχει κανένα νόημα να διατηρήσουμε σε μια κυβέρνηση με ένα προφίλ σαν το δικό μας, ανθρώπους που προασπίζονται μια άλλη λογική, ένα άλλο πολιτικό σύστημα, μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας».

Ο ίδιος ο Λορενζόνι, είχε άλλωστε ήδη ανακοινώσει ότι θα «εκκαθαρίσει» το δικό του υπουργείο, προχωρώντας στην απόλυση 300 συμβασιούχων. «Είναι ο μοναδικός τρόπος για να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά και να κάνουμε αυτό που αποφάσισε η βραζιλιάνικη κοινωνία μέσω της κάλπης: να βάλουμε τέλος στις σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ιδέες που μας οδήγησαν στο σημερινό χάος, με την ανεργία (…) την ανασφάλεια στις οικογένειες, τις κακές επιδόσεις του συστήματος υγείας και τα σχολεία που κάνουν πολιτική κατήχηση αντί να εκπαιδεύουν», ισχυρίστηκε.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, η αναδιάρθρωση αφορά κατά κύριο λόγο την κατάργηση μιας υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας που ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή σχολικών προγραμμάτων σχετικών με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την απόρριψη του ρατσισμού. Το τμήμα θα αντικατασταθεί από ένα άλλο, με στόχο τη μείωση του αναλφαβητισμού. Με ένα μήνυμά του στο Twitter ο ίδιος ο Μπολσονάρου υπερασπίστηκε αυτήν την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι “να εκπαιδευτούν πολίτες έτοιμοι να μπουν στην αγορά εργασίας, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που είχαν επενδύσει στη διάπλαση νοοτροπιών υποδουλωμένων στις σοσιαλιστικές ιδέες”.

«Αυτή η σημαία δεν θα βαφτεί ποτέ κόκκινη» παρά μόνο «αν πρέπει να χύσουμε το αίμα μας», δήλωσε κατά την ορκωμοσία του ο νέος πρόεδρος, αναφερόμενος στην κιτρινοπράσινη σημαία της Βραζιλίας. Δηλώνει, δηλαδή, ότι βασικός του εχθρός και στόχος είναι οι αριστερές και κομμουνιστικές ιδέες και  ότι ετοιμάζεται να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση εναντίον αυτών που τις υποστηρίζουν.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το