Γ΄ ΕΛΜΕ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 5 /12/ 2022

Κρεσέντο αυταρχισμού από τον ΔΔΕ Πειραιά

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή εκπαιδευτικό Γιώργο Καββαδία!

Η φίμωση του λόγου και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν

Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις!

Η Γ ΕΛΜΕ-Θ καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Πειραιά κατά του μέλους του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πειραιά Γ Καββαδία. Τον κάλεσε «να δώσει έγγραφες εξηγήσεις» για την ανάπτυξη της συλλογικής πάλης μέσω του σωματείου του και να ..απολογηθεί(!), επειδή προασπίζεται τους συναδέλφους του και τα αναφαίρετα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ο Γ. Καββαδίας είναι στέλεχος του εκπαιδευτικού κινήματος με αδιάλειπτη παρουσία, συνεισφορά και δράση στους αγώνες του εδώ και τρεις δεκαετίες, με πλούσια αρθρογραφία και συμβολή στον ιδεολογικό και θεωρητικό εξοπλισμό του εκπαιδευτικού κινήματος απέναντι στην κυρίαρχη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Διώκεται για την αγωνιστική συνδικαλιστική δράση του, γιατί στηλίτευσε τον αυταρχισμό του ΔΔΕ, υπεράσπισε τους συναδέλφους του που διώκονται. Ύψωσε τείχος απέναντι στην προσπάθεια της Διοίκησης να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να διαμορφώσει καθεστώς φόβου και τρόμου σε όσους απεργούν και αντιστέκονται στην αντιδραστική – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Υπεράσπισε το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση γνώμης και’’ δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» της Διοίκησης.

Είναι το τέταρτο περιστατικό ακραίου αυταρχισμού, απόπειρας τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από τη μεριά του ΔΔΕ Πειραιά. Τον καλεί να δώσει «έγγραφες εξηγήσεις» και μάλιστα μέσα στο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο των 3 ημερών, με το πρόσχημα της «συκοφάντησης».

Οι διώξεις των μελών του Δ.Σ ακολούθησαν μετά την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις διώξεις των διευθυντών που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο αντιδραστικό μέτρο της αξιολόγησης. Επιδιώκοντας λοιπόν τη συνδικαλιστική φίμωση και την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ο εν λόγω διευθυντής, ακολούθησε πιστά τις κατασταλτικές τακτικές της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και τις επιταγές του συνδικαλιστικού εκτρώματος του ν. Χατζηδάκη. Έτσι, άσκησε την τέταρτη πειθαρχική δίωξη ενάντια στο μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πειραιά Γ Καββαδία.

Για τον ΔΔΕ Πειραιά, όποιος έχει διαφορετική άποψη από τη δική του πρέπει να καταστέλλεται. Η στάση του αυτή, τα πογκρόμ των διώξεων στα οποία έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα, δικαιώνουν απολύτως τις καταγγελίες της ΕΛΜΕ Πειραιά και των εκπαιδευτικών. Ο ίδιος με τη συμπεριφορά του επιβεβαιώνει όσα του προσάπτουν.

Ο ΔΔΕ Πειραιά αντλεί το θράσος αυτό από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ. Ενεργώντας ως «βασιλικότερος του βασιλέως» ακολουθεί πιστά την πρακτική της Κεραμέως, η οποία όχι μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές έσυρε τους εκπαιδευτικούς και τις Ομοσπονδίες τους στα δικαστήρια για να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, εξαπολύοντας ταυτόχρονα μια ανελέητη τρομοκρατία για να υποτάξει το εκπαιδευτικό κίνημα. Την ίδια και απαράλλαχτη πρακτική εφαρμόζει τώρα ο ΔΔΕ διώκοντας τον Γ. Καββαδία και τους άλλους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Είναι προφανές ότι όλη αυτή η βιομηχανία των διώξεων και της καταστολής στόχο έχει τη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, την παράλυση της λειτουργίας των σωματείων και τον πλήρη συνδικαλιστικό αφοπλισμό των εργαζομένων μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση στις εργασιακές, μορφωτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές κατακτήσεις.

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία και κάθε δημοκράτη εκπαιδευτικό να καταγγείλουν την απαράδεκτη και αυταρχική στάση του ΔΔΕ Πειραιά! Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ να πάρουν τώρα θέση απέναντι στις απανωτές προκλητικές ενέργειες του ΔΔΕ.

Οι απειλές και οι διώξεις δεν μας τρομοκρατούν! Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη απέναντι στον Γ. Καββαδία και σε όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά! Βρισκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων μας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το