Δεκατρείς ημέρες έχουν περάσει από το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανός» από την Καρδίτσα και ακόμα υπάρχουν πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χωριά.

Ο Δημήτρης Γρίβας, εγκλωβισμένος κάτοικος του Λεοντίτου Αργιθέας στην Καρδίτσα απηύθυνε έκκληση για βοήθεια στους αρμοδίους, λέγοντας πως η πολιτεία τους έχει ξεχάσει.

«Ούτε τρόφιμα, ούτε γιατρό έχουμε», δήλωσε στο Open ο κ. Γρίβας και σημείωσε πως το ρεύμα επανήλθε μετά από επτά ημέρες. Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει συγκοινωνία και πρόσβαση στην κεντρική αρτηρία που είναι το Μουζάκι, ενώ ζήτησε και την παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι.

«Μας λένε ότι δουλεύουν τα μηχανήματα αλλά η κατάσταση είναι απαράδεκτη 13 μέρες μετά την κακοκαιρία. Δεν είχαμε ρεύμα για 7 μέρες, ούτε τηλέφωνα για να επικοινωνήσουμε με κανέναν. Έπρεπε να πετάξουμε όλα τα ευπαθή προϊόντα που καταστράφηκαν» τόνισε μεταξύ άλλων.

Η πόλη εξακολουθεί να μετράει πληγές: ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, τηλεφωνία, Ιντερνετ δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως και τα καταστήματα στη συντριπτική τους πλειονότητα παραμένουν κλειστά. Η ηλεκτροδότηση σε πολλά καταστήματα γίνεται με γεννήτριες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το