Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Γ. Ν. «Ασκληπιείο Βούλας»

Συ­νά­δελ­φοι, Συ­να­δέλ­φισ­σες

Πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σή­με­ρα η συ­νά­ντη­σή μας με τον Διοι­κη­τή και τον Ανα­πλη­ρω­τή Διοι­κη­τή του νο­σο­κο­μεί­ου μας. Θέ­σα­με τα θέ­μα­τα που απα­σχο­λούν έντο­να το σύ­νο­λο των μα­χό­με­νων Υγειο­νο­μι­κών και Για­τρών στο Ασκλη­πιείο Βού­λας: ενί­σχυ­ση με ια­τρι­κό και νο­ση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό, εξα­σφά­λι­ση των ανα­γκαί­ων μέσων προ­στα­σί­ας, έγκρι­ση αδειών ει­δι­κού σκο­πού, διευ­κό­λυν­ση των συ­να­δέλ­φων που ανή­κουν σε ευ­πα­θείς ομά­δες.

Αφού μας έγινε μία γε­νι­κό­τε­ρη ενη­μέ­ρω­ση για την επι­και­ρο­ποί­η­ση του «επι­χει­ρη­σια­κού σχε­δί­ου» (με­τα­τρο­πή τμή­μα­τος των Τα­κτι­κών Εξω­τε­ρι­κών Ια­τρεί­ων σε Πα­θο­λο­γι­κό ΤΕΠ, εξα­σφά­λι­ση των απα­ραί­τη­των κτι­ρια­κών με­τα­τρο­πών για την ασφα­λή λει­τουρ­γία της ΜΕΘΧ), πή­ρα­με τις εξής απα­ντή­σεις στα ζη­τή­μα­τα που θέ­σα­με:

Για την ενί­σχυ­ση με Για­τρούς και Νο­ση­λευ­τές και τη λει­τουρ­γία του 4ου ορό­φου ως πτέ­ρυ­γα νο­σού­ντων από Covid19: «Εί­μα­στε σε πό­λε­μο. Έχουν έρθει 5 επι­κου­ρι­κοί Νο­ση­λευ­τές. Έχου­με ζη­τή­σει 50. Πε­ρι­μέ­νου­με το πολύ άλ­λους 10. Ο 4ος ορο­φος προ­βλέ­πε­ται να λει­τουρ­γή­σει με 15 Νο­ση­λευ­τές.Θα έρ­θουν 6 Επι­κου­ρι­κοί Για­τροί (1 Εντα­τι­κο­λό­γος, 2 Πα­θο­λό­γοι, 2 Αναι­σθη­σιο­λό­γοι, 1 Χει­ρουρ­γός). Ζη­τού­με άλ­λους 5 Επι­κου­ρι­κούς Για­τρούς, δια­φό­ρων ει­δι­κο­τή­των, που μάλ­λον θα έρ­θουν». 

Για τα Μέσα Προ­στα­σί­ας: «Δεν θα αφή­σου­με κα­νέ­ναν ακά­λυ­πτο». Τους επι­ση­μά­να­με ότι η δή­λω­ση αυτή είναι κενό γράμ­μα, αφού ΗΔΗ οι πε­ρισ­σό­τε­ροι ερ­γα­ζό­μα­στε ΑΚΑ­ΛΥ­ΠΤΟΙ. Η απά­ντη­ση της Διοί­κη­σης ήταν ότι «κάνει ό,τι μπο­ρεί». «Υπάρ­χουν τα μέσα προ­στα­σί­ας που προ­σπα­θού­με να εξα­σφα­λί­σου­με».

Για τις Άδειες Ει­δι­κού Σκο­πού: Δε­σμεύ­τη­καν ότι «Θα ενη­με­ρω­θούν εγ­γρά­φως όλοι οι Προϊ­στά­με­νοι και οι Διευ­θυ­ντές, ώστε αφε­νός να κα­τευ­θυν­θούν ερ­γα­ζό­με­νοι σε ερ­γα­σία από το σπίτι όπου αυτό είναι εφι­κτό, αφε­τέ­ρου να δοθεί η δυ­να­τό­τη­τα σε προ­σω­πι­κό να απο­μα­κρυν­θεί για άλ­λο­τε άλλο χρόνο, ώστε να φρο­ντί­σει τα ανή­λι­κα παι­διά».

Για τις Ευ­πα­θείς Ομά­δες: Δε­σμεύ­τη­καν ότι «θα δοθεί έγ­γρα­φη οδη­γία ώστε οι ερ­γα­ζό­με­νοι που ανή­κουν σε ευ­πα­θείς ομά­δες να φύ­γουν από την πρώτη γραμ­μή και, είτε να πάνε στα με­τό­πι­σθεν, είτε να κα­λυ­φθούν με ρεπό».

Συ­νά­δελ­φοι, Συ­να­δέλ­φισ­σες, τα απο­τε­λέ­σμα­τα της συ­νά­ντη­σης επι­βε­βαί­ω­σαν την κλι­μα­κού­με­νη αγω­νία όλων μας.

Απευ­θύ­νου­με ΤΩΡΑ ΔΡΑ­ΜΑ­ΤΙ­ΚΗ ΕΚ­ΚΛΗ­ΣΗ στους Κι­κί­λια – Κο­ντο­ζα­μά­νη και την κυ­βέρ­νη­ση Μη­τσο­τά­κη

  • Να κά­νουν ΤΩΡΑ τις ανα­γκαί­ες ΧΙ­ΛΙΑ­ΔΕΣ προ­σλή­ψεις Για­τρών και Νο­ση­λευ­τών. 15 Νο­ση­λευ­τές και 12 Επι­κου­ρι­κοί Για­τροί για το Ασκλη­πιείο δεν φτά­νουν ούτε καν για να κα­λύ­ψουν τα κενά σε κα­νο­νι­κή λει­τουρ­γία, όχι στην υγειο­νο­μι­κή κρίση που αντι­με­τω­πί­ζου­με.
  • Να δια­θέ­σουν τα απαι­τού­με­να κον­δύ­λια, ώστε να μας εξο­πλί­σουν με ΟΛΑ τα Μέσα Προ­στα­σί­ας που χρεια­ζό­μα­στε (μά­σκες, στο­λές, προ­στα­τευ­τι­κά γυα­λιά κ.ά.). Κρα­τή­στε μας ΑΣΦΑ­ΛΕΙΣ για να σώ­σου­με όσους πε­ρισ­σό­τε­ρους μπο­ρού­με.

Κα­λού­με τον Λαό μας να στα­θεί δίπλα μας, απαι­τώ­ντας τα απα­ραί­τη­τα για να βγού­με ορ­θιοι από αυτή την κρίση.

ΤΩΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Βούλα, 18/3/2020

Για το Δ Σ.

   Η Πρό­ε­δρος                                                                          Ο Γεν. Γραμ­μα­τέ­ας

Δέ­σποι­να Το­σο­νί­δου                                         Δη­μή­τρης Γαρ­δι­κλής

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το