Κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενoι στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), αντιδρώντας στην επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του ομίλου από την κυβέρνηση, που δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας για το μέλλον, ιδιαίτερα στους κόλπους των περίπου 1.500 εργολαβικών εργαζόμενων που, ακόμη και με το σημερινό καθεστώς απασχόλησής τους, ζουν υπό συνθήκες επισφάλειας.

Σε κοινή σύσκεψή τους τα σωματεία του οµίλου ΕΛΠΕ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας σήμερα από 12.00 έως 16.00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 έξω από τη Βουλή με κατάθεση ψηφίσματος.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια κάλεσε τα σωματεία τού οµίλου να πάρουν απόφαση για πολυήµερες απεργιακές κινητοποιήσεις, εφόσον αυτές χρειαστούν, και δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες σε περίπτωση κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του ομίλου.

Ωστόσο, το Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών, Φυσικού Αερίου και Χημικής Βιομηχανίας (ΣΕΕΕΠΦΧ) δείχνει αποφασισμένο να προχωρήσει σε ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μείνουν στον δρόμο 1.500 οικογένειες την επόμενη ημέρα της πώλησης των ΕΛΠΕ. Ετσι, εκτός από τη συμμετοχή του στη σημερινή στάση εργασίας, προχωρά από σήμερα στην κήρυξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών στη Θεσσαλονίκη.

Τα βασικά αιτήματα των εργολαβικών εργαζόμενων αφορούν τη μονιμοποίηση για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το