Πολύ αυστηρή είναι η εφαρμογή των μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού στην Ινδία. Αντιδράσεις για βίντεο με ομαδικό ψεκασμό εργατών.

Αλγεινές εντυπώσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες που έρχονται από την Ινδία, σύμφωνα με τις οποίες κρατικοί αξιωματούχοι «ψεκάζουν» ομάδα εργατών, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού. 

Η ασιατική χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, με την κυβέρνηση να έχει επιβάλλει «εθνικό λουκέτο», διάρκειας τουλάχιστον τριών εβδομάδων.

Ωστόσο, τα ποσοστά παραβάσεων είναι σημαντικά αυξημένα, γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει τις δημόσιες αρχές στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στην αυστηριοποίηση των μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φέρεται να απεικονίζει δημόσιους λειτουργούς να ψεκάζουν ομάδα εργατών, οι οποίοι μόλις είχαν επιστρέψει στην πόλη Μπαρεΐλι, στο κρατίδιο Ουτάρ Πράντες.

​Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Times of India», μάλιστα, οι κρατικοί λειτουργοί φέρεται να ζητούν από τους εργάτες να κλείσουν τα μάτια και το στόμα τους, προκειμένου το «χημικό διάλυμα» να μην εισέλθει στον οργανισμό τους.

Όπως είναι φυσικό, η πρακτική αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνα για το περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, η Ινδία έχει επιβεβαιώσει 1.251 κρούσματα, εκ των οποίων τα 32 έχουν καταλήξει.

πηγή: sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το