Ένα 17χρονο κορίτσι από την Ολλανδία, που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, έδωσε τέλος στη ζωή του μέσω ενός κρατικού προγράμματος ευθανασίας έπειτα από έναν μακροχρόνιο αγώνα με την κατάθλιψη και ψυχικές ασθένειες.

Η Νόα Ποθόβεν έδωσε μόνη της τέλος στη ζωή της στο σπίτι της στο Άρνεμ την Κυριακή, με τη βοήθεια ενός προγράμματος ευθανασίας. Η αυτοκτονία είναι νόμιμη στη χώρα, σύμφωνα με το νόμο περί τερματισμού ζωής μετά από αίτηση και υποβοηθούμενης αυτοκτονίας του 2001, αλλά απαιτεί την έγκριση ενός γιατρού, ο οποίος πρέπει να συμπεράνει ότι η ασθένεια του αιτούντα είναι μη ιάσιμη.

Την ημέρα πριν από το θάνατό της, η Ποθόβεν μοιράστηκε την απόφασή της με τους περισσότερους από 10.000 οπαδούς της στο Instagram.

«Μέσα σε 10 ημέρες το πολύ θα πεθάνω», έγραψε. «Μετά από χρόνια σκληρής πάλης, όλα τελείωσαν. Τώρα έχω σταματήσει να τρώω και να πίνω για λίγο, και μετά από πολλές συνομιλίες έχω αποφασίσει ότι θα αυτοκτονήσω επειδή η ταλαιπωρία μου είναι αφόρητη. Όλα τελείωσαν».

Αν και η ευθανασία παραμένει ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο ζήτημα, κάθε χρόνο ένας μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων αποφασίζει να υποβληθεί στη διαδικασία. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, το 2017 υπήρχαν πάνω από 6.500 αυτοκτονίες στην Ολλανδία, ποσοστό 8% υψηλότερο από το προηγούμενο έτος. Η ευθανασία είναι επίσης νόμιμη στον Καναδά και στο Βέλγιο.

——–Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το