Στην Αργεντινή, τα κοινωνικά κινήματα επιδιώκουν να συναντηθούν με τον πρόσφατα διορισμένο υπουργό Οικονομίας, Sergio Massa, για να επιδιώξουν βελτιώσεις στο βιοτικό επίπεδο

Κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις της Αργεντινής αριστεράς διαδήλωσαν την Τετάρτη σε διάφορα σημεία της πόλης του Μπουένος Άιρες. Σχεδιάζουν μια ολονύχτια κατασκήνωση με ουσιαστικό σκοπό να διεκδικήσουν κοινωνικές βελτιώσεις και να ζητήσουν συνάντηση με τον νέο υπουργό Οικονομίας Σέρχιο Μάσα.

Οι διαδηλωτές από διάφορες αριστερές ομάδες, γέμισαν τους δρόμους του κέντρου του Μπουένος Άιρες και κινητοποιήθηκαν στην Plaza de Mayo, μπροστά από το Κυβερνητικό Μέγαρο και το Υπουργείο Οικονομίας.

Συγκεκριμένο αίτημα είναι να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομίας Σέρτζιο Μάσα, που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από μια εβδομάδα, για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες των ανέργων και των επισφαλών εργαζομένων.

Ανακοίνωσαν, υπό αυτή την έννοια, ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στην Plaza de Mayo για αόριστο χρονικό διάστημα μέχρι να λάβουν απαντήσεις από το Massa, που βρίσκεται εκτός πόλης για τα εγκαίνια των έργων που σχετίζονται με τον αγωγό φυσικού αερίου Néstor Kirchner.

Οι διαμαρτυρίες σημειώθηκαν λίγο μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας για ενδελεχή αναθεώρηση των σχεδίων κοινωνικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης απόσυρσης των επιδομάτων σε πολλούς δικαιούχους.

Το κάλεσμα για τη διαδήλωση αναφέρει ότι «μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Massa ως υπερυπουργού, είναι φανερό ότι έχει υπερεξουσίες μόνο για να εφαρμόσει μια πολιτική προσαρμογής για να εξυπηρετήσει το σύμφωνο με το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και τον εμπλουτισμό της επιχειρηματικής τάξης. Δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο για όσους από εμάς επηρεάζονται περισσότερο από την προσαρμογή».

Την ίδια ώρα, ανεξάρτητα σωματεία πραγματοποιούν διαδηλώσεις για να ζητήσουν την εκπλήρωση συγκεκριμένων αιτημάτων, όπως συμβαίνει με το σωματείο των εκπαιδευτικών για αυξήσεις μισθών.

Η διαδήλωση πραγματοποιείται την ημέρα πριν από τη δημοσιοποίηση του δείκτη πληθωρισμού του Ιουλίου, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας προβλέπεται 7,5 τοις εκατό μηνιαίως.

πηγή: telesurenglish.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το