Κοινή δήλωση της Χαμάς, της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού Κινήματος Εθνικής Πρωτοβουλίας

Στο όνομα του Θεού, του Πανάγαθου, του Ελεήμονος,

υπό το φως του διατάγματος που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής διορίζοντας τον Δρ. Μοχάμαντ Μουσταφά για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, οι Παλαιστινιακές εθνικές παρατάξεις επιβεβαιώνουν τα ακόλουθα:

  1. Η ύψιστη εθνική προτεραιότητα τώρα είναι η αντιμετώπιση της βάρβαρης σιωνιστικής επίθεσης και του πολέμου γενοκτονίας και πείνας που διεξάγει η Κατοχή εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, η αντιμετώπιση των εγκλημάτων των εποίκων της στη Δυτική Όχθη και στην κατεχόμενη Αλ-Κουντς (Ιερουσαλήμ) -ιδιαίτερα στο Τέμενος Αλ-Ακσά- και των σημαντικών κινδύνων που αντιμετωπίζει η εθνική μας υπόθεση -με προεξάρχοντα τον συνεχιζόμενο κίνδυνο εκτοπισμού.
  2. Η λήψη μεμονωμένων αποφάσεων και η εμπλοκή σε τυπικά και στερούμενα ουσίας βήματα, όπως ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης χωρίς εθνική συναίνεση, αποτελεί ενίσχυση της πολιτικής της μονομέρειας και εμβάθυνση της διαίρεσης, σε μια ιστορική στιγμή που ο λαός μας και η εθνική μας υπόθεση έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από συναίνεση και ενότητα, από το σχηματισμό μιας ενιαίας εθνικής ηγεσίας που θα προετοιμάσει ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές με τη συμμετοχή όλων των συνιστωσών του Παλαιστινιακού λαού.
  3. Τα βήματα αυτά υποδεικνύουν το βάθος της κρίσης εντός της ηγεσίας της [Παλαιστινιακής] Αρχής, την απομάκρυνσή της από την πραγματικότητα και το σημαντικό χάσμα μεταξύ αυτής και του λαού μας, των ανησυχιών και των προσδοκιών του, το οποίο επιβεβαιώνεται από τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας που εξέφρασε την απώλεια της εμπιστοσύνης της σε αυτές τις πολιτικές και τους προσανατολισμούς.
  4. Είναι δικαίωμα του λαού μας να αμφισβητήσει τη χρησιμότητα της αντικατάστασης μιας κυβέρνησης με μια άλλη και ενός πρωθυπουργού με έναν άλλο από το ίδιο πολιτικό και κομματικό περιβάλλον.

Υπό το φως της επιμονής της Παλαιστινιακής Αρχής να συνεχίσει την πολιτική της μονομέρειας και να αγνοήσει όλες τις εθνικές προσπάθειες για την ενοποίηση του Παλαιστινιακού μετώπου και την ενότητα απέναντι στην επίθεση εναντίον του λαού μας, εκφράζουμε την απόρριψη της συνέχισης αυτής της προσέγγισης που έβλαψε και συνεχίζει να βλάπτει το λαό μας και την εθνική μας υπόθεση.

Καλούμε το λαό μας και τις ζωντανές δυνάμεις του να υψώσουν ψηλά τη φωνή τους και να αντιμετωπίσουν αυτή την ανοησία για το παρόν και το μέλλον της υπόθεσής μας, για τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τα εθνικά δικαιώματα του λαού μας. Καλούμε επίσης όλες τις εθνικές δυνάμεις και παρατάξεις, ιδιαίτερα τους αδελφούς στο κίνημα ΦΑΤΑΧ, να αναλάβουν σοβαρή και αποτελεσματική δράση προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση για τη διαχείριση αυτού του ιστορικού και κομβικού σταδίου, με τρόπο που να εξυπηρετεί την εθνική μας υπόθεση και να εκπληρώνει τις προσδοκίες του λαού μας για την αποκατάσταση των νόμιμων δικαιωμάτων του, για την απελευθέρωση της γης και των ιερών τόπων του και την ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους του με πλήρη κυριαρχία και πρωτεύουσα την Αλ-Κουντς.

Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς
Κίνημα Ισλαμικής Τζιχάντ
Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Κίνημα Παλαιστινιακής Εθνικής Πρωτοβουλίας

Παρασκευή: Ραμαζάνι 1445H
Αντιστοιχεί στην: 15 Μαρτίου 2024

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το