Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως είχαν εξαγγείλει, προχωρούν στη δεύτερη απεργία τους μέσα στην ίδια βδομάδα σήμερα, Παρασκευή. Σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε 24ωρη απεργία την περασμένη Δευτέρα, καθώς και σε στάση εργασίας την Τετάρτη. 

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορήσουν συνολικά πόλη μόνο 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Όπως είπε ο Γιάννης Δήμκας, πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, «αυτή τη στιγμή αντί για 318 οχήματα κυκλοφορούν μετά βίας 250, λόγω βλαβών και έλλειψης οδηγών. Αυτά είναι προβλήματα με τα οποία το υπουργείο έπρεπε να ασχοληθεί». Άφησε μάλιστα υπονοούμενα ότι το υπουργείο τούς σπρώχνει με την τακτική του σε κινητοποιήσεις διότι «ακούγονται με ένταση φήμες για παράδοση και άλλων γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ εκτός από τις περιαστικές».

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Οργανισμού ανέφερε σε ανακοίνωσή της, πως οι εργαζόμενοι «αρνούνται να συμμορφωθούν με την απόφαση της Δικαιοσύνης που έκρινε και αυτή την ενέργειά τους παράνομη».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το