Στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 19 Οκτωβρίου προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα κατά του ξεπουλήματος της μεγάλης δημόσιας εταιρείας.

Εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να δώσουν δυναμική απάντηση και με συλλαλητήριο. Θα προηγηθεί συνέντευξη Τύπου στην οποία θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Ομοσπονδίας κατά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Στη συνεδριαση συζητηθηκαν και εξειδικεύτηκαν οι δράσεις της Ομοσπονδίας τόσο για την ενημέρωση των Καταναλωτων, των Εργαζομένων, των Επαγγελματικών και Κοινωνικών Φορέων, των Πολιτικών Κομματων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και οι κινητοποιήσεις που σχεδιαζονται.

Η πρώτη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της κυβέρνησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα φέρει το ξεπούλημα της εταιρείας, ήταν οργισμένη με το συνδικαλιστικό όργανο να κάνει λόγο για μια εταιρία «στρατηγικού χαρακτήρα και μοχλού οικονομικής ανάπτυξης που καμιά χώρα δεν θα έπρεπε να εγκαταλείπει ως βορά στα τρωκτικά των αγορών και τους τζάμπα μάγκες που επενδύουν, με εγγυημένα έσοδα, σε επιχειρήσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα». 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το