Οι απεργοί της γνωστής εταιρείας παραγωγής ρετσίνας στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν τον αγώνα τους, διαμαρτυρόμενοι -μεταξύ άλλων- για τις απολύσεις 15 συναδέλφων τους, τις διώξεις κατά συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων και τις βλαπτικές μεταβολές του καθεστώτος εργασίας τους.

«Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», «Μια φωνή, μια γροθιά, ενωμένη η εργατιά» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, στην οποία συμμετέχει και το σωματείο ένωσης εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών Βορείου Ελλάδος εκφράζοντας τη συμπαράστασή του, όπως και άλλα σωματεία της Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε τη δουλειά μας. Είμαστε αυτοί που πραγματικά θέλουμε το εργοστάσιο να λειτουργήσει για όλους, μαζί με όλους». «Όποιο διευθυντικό στέλεχος θέλει να μπει μέσα, δικαιούται να μπει, όπως και η πυρασφάλεια» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Γιάννης Φραγγίδης. Αναφερόμενος στην ισχυρή παρουσία των δυνάμεων ΜΑΤ και ΟΠΚΕ τόνισε πως οι συγκεντρωμένοι δεν φοβούνται τις κατασταλτικές δυνάμεις, που έχει κινητοποιήσει η εργοδοσία για να σπάσει την απεργία τους.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν χθες σε έκτακτη γενική συνέλευση επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από αύριο, για το επόμενο δεκαήμερο. 

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε χθες παράνομη απεργία των εργαζομένων αλλά ο κ. Φραγγίδης εξηγεί πως η απόφαση τους δικαιώνει κατά 90%. «Βγάλανε “παράνομη” την απεργία μας, γιατί δεν είχαμε μπροστά “απόφαση γενικής συνέλευσης” και είχαμε το “διοικητικό συμβούλιο μετά από εξουσιοδότηση της γενικής συνέλευσης”. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι για όλα τα άλλα ζητήματα δικαιωθήκαμε. Δικαιωθήκαμε για το ζήτημα ότι δεν έχουμε ασκήσει βία ή για παρακώλυση εργαζομένων να θέλουν να μπουν στην δουλειά τους, για το ζήτημα της πυρασφάλειας που βάλαμε σωστά… Αυτά που ακούγονται προς τα έξω είναι “πληρωμένες δημοσιεύσεις”».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το