Τάσος Σαραντής

Ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, μετά την ψηφιακή καμπάνια με τις αφίσες της σειράς «Avant qu’il ne soit trop tard» / «Πριν να είναι πολύ αργά») και δράση στο… μετρό του Παρισιού («Μετρό Παρισιού» και «Κι όμως, οι αφίσες στο μετρό του Παρισιού ήταν μια εικαστική παρέμβαση») που είχε γίνει viral.

από την εικαστική παρέμβαση στο μετρό του Παρισιού

Έκτοτε, η τέχνη στους δρόμους ενάντια στην ανεξέλεγκτη καταστροφή της ελληνικής φύσης από τους αιολικούς σταθμούς εξακολουθεί να δίνει το παρόν της με έργα καλλιτεχνών που διαμαρτύρονται για το βιασμό της που αποτυπώνονται σε αφίσες που κολλήθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι.

Με αυτή την εικαστική διαμαρτυρία οι καλλιτέχνες παίρνουν θέση απέναντι στην υποτιθέμενη «πράσινη ανάπτυξη». Οι συνθέσεις αυτές έχουν στόχο να τραβήξουν την προσοχή σε αυτόν τον κίνδυνο.

Μπορούμε να δούμε τις αφίσες στα Εξάρχεια, το Θησείο, την Κυψέλη, την πλατεία Μαβίλη, το Κολωνάκι, το Σύνταγμα, τα Ιλίσια, τους Αμπελόκηπους και αλλού. Διαφορετικές κάθε φορά συνθέσεις που συνομιλούν με τις άλλες αφίσες η τα γκράφιτι και γίνονται μέρος της αθηναϊκής ιστορίας.

Οι αφίσες φωτογραφίζονται επί τόπου και  δημοσιεύονται στο facebook και Ιnstagram, ώστε η απήχηση να πολλαπλασιάζεται.

Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει έργα οι καλλιτέχνες, γραφίστες, και αρχιτέκτονες : Γιάννα Ανδρεάδη, Αρης Βιδάλης,  Ειρήνη Διάδου, Μαρία Ζυγομαλά, Γιάννης Καστρίτσης, Philippe Lagautrière, Aici Mai, Kώστας Μανωλίδης, Λίνα Μπέμπη, Νίκος Σταυρακαντωνάκης, Στράτος Στεριανός, Μαρία Τσουκνάκη, Πέτρος Φιλίππου, Αννα Φωκά, Μανώλης Χάρος.


Το κάλεσμα στους καλλιτέχνες συνεχίζεται για τη δημιουργία νέων έργων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το